Prendre la paraula

jordimartifont

27 de febrer de 2007
0 comentaris

Presentació a Tarragona de “Moviéndose por la paz”

El Casal Sageta de Foc de Tarragona acull aquesta tarda a les set la presentació del llibre d’Enric Prat Moviéndose por la Paz. De Pax Christi a las movilizaciones contra la guerra, de l’Editorial Hacer. L’acte l’organitza la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau.

Enric Prat, Moviéndose por la Paz. De Pax Christi a las movilizaciones contra la guerra. Editorial Hacer, Barcelona, 2006. Pròleg de Francisco Fernández Buey.

?Aquest llibre és, sense cap dubte l’aproximació més completa a la història del moviment per la pau que s’ha editat fins ara a l’Estat espanyol?. Amb aquestes paraules, en castellà, inicia Francisco Fernández Buey el pròleg que ha escrit per a aquest assaig d’Enric Prat que té com a tema central la recent història del moviment per la pau a Catalunya des dels anys cinquanta del segle passat fins a pràcticament l’actualitat. És un període que inclou, doncs, els acords sobre bases americanes (i temes annexos), guerra freda entre blocs, accidents nuclears militars, incorporació a l’OTAN, massius moviments ciutadans antiotan, moviments antimili, guerres a Europa, objecció de consciència, insubmissó i moviment contra la guerra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!