Prendre la paraula

jordimartifont

24 de febrer de 2007
0 comentaris

Al Pla del Camp amb Antoni Gavaldà

Antoni Gavaldà va presentar el seu darrer llibre al Pla del Camp, "El naixement del nou sindicalisme d’ordeno y mando".

Ahir a la nit, a les deu, vaig anar a presentar en qualitat de secretari general de la CGT del Camp, junt amb l’historiador Josep Santesmasses, el llibre "El naixement del nou sindicalisme d’ordeno y mando", de l’historiador Antoni Gavaldà.

Al Pla de Santamaria, Pla de Cabra o Pla del Camp que proposen els companys del Col·lectiu 1714 darrerament, hi vaig anar fa 19 anys a un acte de Carles Castellanos presentat per Ramon Barnils un dissabte per la nit. La sala era plena, malgrat jugar-se un partit del Barça per aquelles hores. Jo em vaig quedar parat de l’afició a la xerrera dels planencs.

Ahir hi havia una cinquantena de persones. El llibre de Gavaldà és un exemple clar del que ens queda per fer per conèixer el passat. Una història de la Falange a l’Alt Camp documentadíssima -malgrat Martín Villa, que va fer cremar tots els arxius de la Falange mentre era ministre de l’Interior- escrita amb la suficient perspectiva i dades per poder afirmar que aquesta és una obra definitiva sobre el tema. Ara ens caldria recompondre moltes altres històries locals i fer-ne una gran història nacional per conèixer aquesta part fosca de la nostra història. Gràcies, Antoni, i no t’aturis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!