Prendre la paraula

jordimartifont

23 de febrer de 2007
1 comentari

Manifest per la descolonització (1a versió)

Manifest programàtic per a la descolonització mental i política dels països catalans

Manual d’urgència de desintoxicació zòmbica

Lliga Anticolonial. Jafre de Garraf, Any 2001. www.catigat.org

 Manifest programàtic per a la descolonització mental i política dels països catalans

 

manual d’urgència de desintoxicació zòmbica

 

Lliga Anticolonial. Jafre de Garraf, Any 2001

 

 

 

No ens enganyem més: per ràbia que ens faci, els Països Catalans som, clar i català, una colònia. Conquerits per les armes, esclafats i dividits pel poder polític espanyol, hem estat, a més a més, sotmesos durant tres-cents anys a una assimilació constant a través de continguts mentals, signes i símbols que, des de dins, ens han anat i ens van convertint cada dia més en zombies espanyolitzats.

És la colonització psicològica, que, especialment des del post-franquisme (pasats (sic) els temps de les armes) ha assumit una sofisticació i una perversitat tan tremendes que per sí sola configura una veritable neocolonització. Una gran part de la seva perversitat rau en el fet que sovint passa més desapercebuda que la colonització política tot i tenir uns efectes potser més destructius i duradors. No podem menystenir més la nostra metròpoli (l’imperiet espanyol), per cutre i garrula que sigui: de fet, està aconseguint que el seu somni d’una Espanya una, culturalment i ètnicament homogènia, sigui cada dia més a prop.

 

L’immens poder de l’Estat imperial i dels seus media, (i de la seva penosa cort de pseudointel·lectuals jacobins, borratxos per pertànyer a una de les cultures que s’autodenominen “universals”), li dona estris extremadament potents i mortífers. I a nosaltres, a les colònies, sembla que ens costa molt i molt desintoxicar-nos de tres segles d’opressió!! Però per curar-se cal fer sempre un primer pas: reconèixer que s’està malalt.

 

La Lliga Anticolonial aplega uns quants indígenes que, mirant de fit a fit la cruesa dels fets, no dubten en assumir, sense vergonya ni complexos, la condició de colonitzats. A partir de la històrica i solemne declaració de bateig lligaire: “em dic X i estic colonitzat”, han decidit curar-se, resistir la contaminació zòmbica espanyola i plantar cara a la colonització amb un programa molt clar: descobrir i desvelar (i per tant, desactivar) una a una totes i cadascunes de les estratègies malèfiques que l’imperiet utilitza per colonitzar-nos i convertir-nos en un poble de zombies. Utilitzar la paròdia,l’humor i la substitució simbòlica com estris subversius de primer ordre en la lluita anticolonial. Entendre la cultura i la nació catalana des d’una perspectiva planetària: totes les cultures tenen el mateix valor, totes les cultures humanes són universals, totes tenen els mateixos drets; comprendre que una cultura tancada en sí mateixa (com la de l’imperiet o com alguns volen que sigui la catalana) deriva per força cap al nacionalisme feixistitzant o cap a l’asfíxia i el col·lapse, i que l’única descolonització possible és la que passa per la universalitat i pel diàleg intercultural.

Concebuda com una organització unificadora però radicalment descentralitzadora, que convoca i anima a la lluita i la dissidència creatives, la LLiga Anticolonial ofereix la seva estructura a tots aquells individus i col·lectius que vulguin avançar cap a la descolonització total del nostre país utilitzant l’humor i la paròdia com estris subversius.

 


El missatge és senzill:

 

La colonització és pot curar!!

 

Si ho volem, podem deixar de ser un poble de zombies!!

 

Apunta’t a la Lliga Anticolonial!!

La Lliga Anticolonial és una societat autèntica, inmanipulable, intercultural, mediterrània i independent sense ànim de lucre ni interès trepaire de cap mena.

Membre d’honor de la Società Macarrónica Internazional (Ajacciu-Castelsardu-Gozo-Latakia).

  1. Vaig a fer el mateix que tú i a promoure la lliga anticolonial al meu blog!!! La veritat es que son molt bons, però no havia caigut en promoure el seu missatje… es clar, hi ha que fer-ho!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!