Prendre la paraula

jordimartifont

22 de febrer de 2007
0 comentaris

Avui, Ferran Aisa al Casal Sageta de Foc

Xerrada/presentació a Tarragona del llibre "Joan Salvador Papasseit: un home entusiasta" a càrrec del seu autor, Ferran Aisa.

Dijous, 22 de febrer, a les 19h

Coorganitzat pel Casal Sageta de Foc i la CGT de Tarragona.

Lloc: Casal Sageta de Foc (Trinquet Vell, 15. Part Alta TGN, pujant de la plaça de la Font cap al carrer Major cap a la dreta).

 

El llibre:

Del pròleg del llibre, que és alhora l?única biografia existent sobre el poeta avantguardista, llibertari, obrer i indentista:

?Salvat-Papasseit (1894-1924) és l’exemple més pur de l’home que, sortint de baix, pren consciència i, des de la seva condició de proletari, es rebel·la i ho fa a través de la cultura. El seu autodidactisme es nodreix de lectures àcrates i compromeses que l’ajuden a formar el seu caràcter rebel i el fan evolucionar d’un catolicisme profund cap al socialisme i l’anarquisme i cap a un nacionalisme de profundes arrels socials. Sent desig de lluitar per canviar el món i per això voldrà anar sempre a l’avantguarda amb els intel·ligents i els agosarats. El Salvat de mots inflamats, el Salvat avantguardista, el Salvat revoltat… esdevindrà Poeta, és a dir, l’home entusiasta?.

 

L?autor que serà a Tarragona:

Ferran Aisa és un autor prolífic, capaç de publicar diversos llibres en un sol any. Entre els seus últims treballs publicats hi trobem ?El Raval, un espai al marge? (Base), escrit conjuntament amb Mei Vidal, ?Joan Salvat- Papasseit, l?home entusiasta?, amb Remei Morros (Virus Editorial), ?Una història de Barcelona. L?Ateneu Enciclopèdic Popular? (Virus Editorial), ?Camins utòpics? (Edicions 1984), ?El laberint roig? (Pagès Editors) o ?La cultura anarquista a Catalunya? (Edicions de 1984).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!