Divendres 10, presentem “Paper, tinta i COVID-19” a la Biblioteca de Falset

Divendres 10 de juliol a les 19.30h, als Jardins de la @Bibliofalset, presentem el llibre “Paper, tinta i COVID-19”, amb els seus autors @jordimartifont_ i Amat Pellejà. Un llibre sobre pandèmies, confinaments, literatura i art.

«Paper, tinta i COVID-19 –un títol que a mi em va fer pensar de primer en el Cafè, copa i puro de Sagarra, però que ara associo més aviat amb Mundo, demonio y carne– és l’amenitat amb què en Jordi i l’Amat es parteixen amb nosaltres el pa d’una memòria generacional compartida: d’un patrimoni que va de Vampus als cine-fòrums, de Mary Shelley a Pasolini, de Poe a Nosferatu –que rima amb Kortatu… I que ens durà, per poc que ens deixem portar, de l’Atenes de Tucídides a Sinera, tot passant per Orà, Macondo, Londres, Venècia, el Lloar…» Del pròleg de Jaume Figueras i Trull.

Escrit i dibuixat a Marçà, al Priorat, dissenyat a Falset i imprès novament a Marçà, des del confinament conseqüència de la COVID-19, aquest és un llibre d’anàlisi i de creació sobre pandèmies, confinaments i dominació i la seva relació amb la literatura i l’art al llarg de la història.

Amat Pellejà i Jordi Martí Font són de Marçà, il·lustrador el primer i escriptor el segon. Però també és músic de jazz el primer i músic de rock el segon, que també va ser alumne de guitarra del primer, qui alhora va fer classes de solfeig amb el pare del segon. L’Amat ha fet dibuixos i pintura, sobretot de paisatges i a l’aire lliure, tot i que no només, i el Jordi diversos assajos sobre control del llenguatge i anarquisme. Junts van publicar un volum a la col·lecció Abel d’Arola Editors, dedicat a interpretar creativament amb dibuixos i textos El cuirassat Potemkin.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *