Actuacions de la CGT en algunes empreses del Camp de Tarragona en aquesta segona setmana de coronavirus

IVEMON AMBULÀNCIES EGARA
Aquesta setmana, bàsicament, la Secció Sindical de CGT s’ha dedicat a pressionar al comitè d’empresa perquè posses una denuncia per l’incompliment en matèria de salut laboral que esta fent Ambulàncies Egara però, com era d’esperar, no ens han fet ni cas. Finalment, com a secció sindical i en nom del nostre delegat al comitè de salut laboral, s’ha posat una denuncia a Inspecció de Treball per incompliment greu en matèria de riscos laborals en relació amb el Covid-19.
Com a secció sindical de la CGT s’ha denunciat la situació en matèria de Prevenció de Riscos Laborals i l’incompliment greu per part de l’empresa davant l’epidèmia de Covid-19:
– Incompliment dels procediments en la utilització dels EPIS per la prevenció de possibles contagis per Covid-19, tant al personal del Transport Sanitari Urgent com al Transport Sanitari no Urgent.
– EPIS de mala qualitat. No es pot saber quina normativa compleixen.
– Restricció de l’ús dels EPIs i modificació dels procediments oficials.
– La no utilització dels EPIs en cas de sospita del Covid-19.
– Falta d’informació i formació sobre l’ús dels EPIs en el cas del Covid-19
– L’empresa no consulta amb el Comitè de Salut Laboral l’ús dels EPIS indicats per al Covid-19
– Falta d’higiene als centres de treball, vestuaris petits i sense ventilació (per exemple, al centre de treball Pol. Ind. Riu Clar)
Des de CGT demanem el compliment, urgent, de la normativa de prevenció de riscos laborals en el context d’epidèmia i d’estat d’alarma provocada pel Covid-19 i adjuntem al e-mail d’Inspecció de Treball documentació necessària com a fonaments de fet.

SECOMSA
Després de la queixa feta arribar a l’empresa pels nostres delegats al comitè, en el sentit de que no estava adoptant les mesures necessàries per garantir la salut i seguretat de totes les treballadores, al no facilitar a la plantilla els elements de protecció o EPI necessaris i adequats ni portar a terme mesures eficients de prevenció de riscos derivats del Covid-19, les novetats a Secomsa durant aquesta setmana han estat l’arribada de més material de prevenció i protecció per a tots els treballadors (mascaretes, guants, granotes, desinfectants per a roba, superfícies, etc…). També els canvis de grups rotatius per a fer coincidir xòfer i peó al mateix vehicle sempre, hores d’entrada/sortida, dutxes i esmorzar en diferents horaris (30 minuts de diferència). La proposta sindical ha servit per a millorar notablement la situació. L’empresa també va procedir a tancar l’espai de la deixalleria.

FM LOGISTIC
És un operador logístic de IKEA situat a Valls, on la secció sindical de CGT va demanar la paralització total de la producció, i s’ha arrancat una campanya contra IKEA en contra dels servei a domicili gratuït, ja que això obligava a treballar x9 a FM Logistic. La secció de CGT va posar l’article 21 de la LPRL damunt la taula però la UGT no es va voler mullar, acte seguit després de gestions amb CECOPAL, el pla de emergències local, es va procedir a que els Mossos aixequessin acta de la situació. S’ha millorat en mètodes de treball arran de la nostra denuncia

CV MEDICA SL
En aquesta empresa de Sarral dedicada a la fabricació de material mèdic, es va intentar forçar la transformació d’una de les seves línies per fer mascaretes sense èxit, aixi com la mediació per aportar material al Pius Hospital de Valls. La resposta de l’empresa va ser fer una llista de stock i passar-nos amb el comercial, no van voler fabricar sabó desinfectant sabent perfectament que poden tenir capacitat de fer-ho. Ara s’ha posat el tema en coneixement de les autoritats pertinents.

HOSPITAL SANT JOAN DE REUS
S’està recopilant informació de tots els serveis de l’hospital, més concretament els destinats a atendre els afectats pel Covid-19. A més, després de rebre un escrit per part de l’empresa anunciant que es revisarien i modificarien els torns, jornades, permisos i descansos del personal afectats per l’atenció del coronavirus, s’està considerant la possibilitat de fer un comunicat i nota de premsa contestant a aquest escrit.

TELECO
Seguim en procés de negociació de l’ERTO, l’empresa va fer una oferta final retallant el temps d’afectació de l’ERTO notablement, reduir el personal afectat per l’ERTO del 80% al 50%, però no vol complementar econòmicament la prestació de desocupació fins al 100% del salari. Davant la negativa de la CGT i els altres sindicats a acceptar l’oferta, l’empresa ha reprès la proposta inicial més traumàtica. Aquest dilluns hi ha convocada una altra reunió, on intentarem agafar com a referència la segona proposta de l’empresa, menys negativa per als treballadors. Caldrà veure fins on podem arribar amb la pressió sindical.

STS CIUTAT DE REUS
A la residència STS Ciutat de Reus, igual que en altres empreses, des de CGT vam haver de donar entrada per escrit a l’exigència que es compleixi la normativa vigent de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, a més de recordar a l’empresa que les màscares de classe SFFP1 no tenen cap utilitat per a prevenir el contagi en una situació de pandèmia com la del Còvid-19. A més, després de tenir coneixement que s’estava atenent una persona confinada sense el EPI adequat, ens vam posar en contacte amb la Direcció del centre sociosanitari, aconseguint que es proporcionés l’EPI necessari.

MULLOR NETEGES
S’ha fet mediació amb comitè d’empresa per la informació sobre l’ERTO per força major que vol fer aquesta empresa de Valls, pel qual no entenem que hi hagi motius en un moment en que les empreses de neteja estan desbordades de feina.

MAHLE
A Mahle Montblanc, des de CGT s’ha fet assessorament a la secció sindical de CGT sobre l’ERTO tramitat per l’empresa
A Mahle de l’Espluga de Francolí la CGT no hi teníem representació, pero una delegada del comitè empresa s’ha adscrit a la CGT i s’ha posat en contacte amb la secció sindical de Montblanc de cara a l’actuació davant la negociació de l’ERTO.

ESSITY
Des de CGT s’està intervenint en aquesta empresa de Puigpelat davant la posada en marxa d’un ERTO.

HOSPITALS DEL CAMP I L’EBRE
Les diferents seccions sindicals de CGT als hospitals del Camp i de l’Ebre, i també les d’ambulàncies, estan fent front a la situació existent a nivell dels centres sanitaris, que té una afectació greu per a la salut dels treballadors i treballadores, i de retruc per als usuaris i usuàries, actuant coordinadament davant la falta de material de protecció i les deficients mesures de prevenció, i estan preparant una resposta pública a la situació existent.

Des de la CGT Alt Camp – Conca de Barberà s’ha participat en la creació de la xarxa 3dMarkers de la zona, posant-los en contacte amb Protecció Civil i treballadores de sanitat per tal que poguessin cobrir les necessitats de material de prevenció, també la donació de 300 acetats per la confecció de màscares de visera.

Destacar també que de CGT Baix Camp-Priorat i CGT Alt Camp-Conca de Barberà s’han fet aportacions econòmiques per a la iniciativa desenvolupada per la CGT de Catalunya de compra de milers de mascaretes per als treballadors i treballadores del sector sanitari.

A més dels conflictes sorgits en empreses amb seccions de CGT, des del sindicat estem tenint moltes consultes relacionades amb la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i amb acomiadaments de persones amb contractes temporals. En els casos de PRL hem de ser molt escrupolosos i exigir el compliment de la normativa de la LPRL, està en joc les nostres vides i les de les nostres companyes, si no es té clar que s’està complint el que marca la llei és aconsellable actuar i denunciar, per a facilitar l’actuació d’Inspecció de Treball, i fins i tot paralitzar l’activitat si el risc és imminent.
En el cas dels acomiadaments del personal temporal, és recomanable interposar sempre demanda per acomiadament improcedent, ja que normalment la improcedència de l’acomiadament serà acceptada.

Seguim…

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *