“Time warp”, de The Rocky Horror Show, al Carnaval de l’Institut i molt més

Enguany, a banda d’intentar aclarir com va i ha d’anar això de l’#escenicbaixpenedes, amb l’alumnat de segon de Bat estem construint una versió de “The >Rocky Horror Show”, l’obra de teatre, i posterior pel·lícula, que va sacsejar els fonaments benpensants i heteropatriarcals de la societat occidental als anys setanta.

En podria fer una explicació d’aquestes absurdes que ens fan fer a Ensenyament i que, sempre ho dic, no serveixen per res més que per fer feliços alguns ximples que es pensen que manen fent-nos dir tants cops com càpiguen a les programacions “competencial”, “transversal” i altres paraules buides de tot però d’obligada repetició si no vols ser expulsat d’on facis classes.

A l’Estiu vaig triar aquesta obra com a objecte per fer de tot i vaig començar la seva traducció al català. Fins ara s’havia traduït i adaptat tres cops però cap d’elles va generar un llibre o algun text físic que es pogués fer anar, a banda que les que vaig escoltar jo, almenys, eren força carrinclones. L’alumnat de 2n de Bat n’ha acabat de fer l’adequació sobretot en les cançons i ara poden dir que el que tenim és força rodó.

El cartell de l’obra ha sortit d’una feina de classes a l’assignatura de Disseny. A Dansa, han anat creant algunes de les coreografies i a Música han après a cantar alguns dels temes. Per tal de poder fer l’obra en condicions i tenint en compte que no disposem de 12 micros i actuarem en locals grans, vam decidir enregistrar els temes en català i en això encara estem, però en resultarà un disc complet de l’obra. L’enregistrament també ha fet possible que ens familiaritzem amb l’enregistrament de veus.

Pel que fa a la roba i maquillatge, a poc a poc l’hem anat construint amb l’inestimable ajuda d’algunes alumnes d’altres batxillerats que excel·leixen en l’art del maquillatge, tot i que encara no tenim tot el vestuari.

L’obra l’hem analitzat de formes diverses i per fer-ho vam tenir la visita de l’Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori de l’Homofòbia i lluitador social pels drets LGTBI que ens va fer una xerrada sobre la importància de “Rocky” contra els feixismes i l’autoritarisme social i ben aviat del Jaume Figueres que ens parlarà sobre la utilització de mil referents literaris en l’obra, sobretot del món vampíric.

El 17 de març farem un primer tast de l’obra, d’una part, en el Festival de Teatre Infantil i Juvenil del Baix Penedès però el dia central de representació serà el 5 de juny al Teatre Àngel Guimerà del Vendrell (el TÀG), al vespre i obert a tothom.

Aquest Carnaval, alguns professors i amb proposta a l’alumnat vam decidir ballar el “Time Warp”, un dels temes centrals de l’obra i el resultat ha estat molt i molt bonic. Segur que hi tornarem. A classe l’hem fet amb alumnat de 1r i 2n de Bat però també saben com es balla alumnes de 4t i 3r d’ESO, que des del públic s’hi van afegir.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *