Si, dimarts 12 de març, votes a les Eleccions Sindicals a l’Ensenyament, tria CGT!

Un vídeo:

L’aprovació de la LEC al 2009 i les retallades del 2011 han marcat un abans i un després en la vida dels centres educatius. Els i les docents hem perdut capacitat de decisió, poder adquisitiu i drets laborals.

És l’hora de plantar cara. Ets/ Som CGT:
1. Volem democràcia real als centres i promoure únicament l’educació pública en lloc de la privatització, el “management” empresarial i les subvencions milionàries a la privada.

Els diners públics han d’anar a una xarxa pública única. Cal suprimir progressivament els concerts educatius i garantir un sistema públic universal des del bressol a la universitat. Aturem el tancament de línies: cap família sense plaça a la pública, ni a P3, ni a FP ni a cap altra etapa educativa.
Cal donar poder de decisió real als Claustres, als Consells Escolars i a la comunitat educativa de cada barri o poble. Les direccions han de ser triades i supervisades per la seva comunitat educativa, no per Ensenyament. Prou de gestió empresarial dels centres, de direccions autoritàries i escollides arbitràriament, de currículums absurds i centralitzats. Deroguem la LEC, els seus decrets de plantilles i de direccions, que han dinamitat la democràcia als centres, i la LOMCE i la seva religió patriarcal!
Dignifiquem la pública, protegim totes les línies amenaçades i invertim en més professorat i ràtios de qualitat (màxim 20 a Infantil i Primària, 25 a Secundària).
Exigim un cos únic de professorat que equipari tothom dins l’ensenyament no universitari.
Recuperem drets laborals: compensant el poder adquisitiu retallat, reduint l’horari lectiu i ampliant plantilles per fer viable la inclusió (aules d’acollida, SIEI, reforços i desdoblaments, personal de suport…), afavorint una conciliació familiar real, cobrint les baixes des del primer dia i retornant als criteris d’interinatges i suplències. No hi pot haver cap jornada inferior a la mitja: una jornada del 33% és una vergonya!!
Assegurem l’estabilitat del professorat interí: accés directe a la Funció Pública mitjançant un concurs de mèrits.
Afavorim l’educació en economia crítica, social i solidària: fent fora La Caixa i el seu programa d’economia financera (EFEC) dels nostres centres.

2. Som un sindicat que lluita als carrers, no pas uns professionals dels despatxos.

Fent vaga mentre es debatien els pressupostos al gener del 2017: dos dies després s’anunciava la reducció d’una hora lectiva. Els sindicats de la mesa l’havien convocat quan ja no es podien fer canvis i la van desconvocar signant un acord insuficient i que no s’ha acomplert.
Convocant com a CGT Catalunya la Vaga General del 3-O, després de la repressió de l’1-O i pels drets, llibertats i condicions laborals dels i de les treballadores.
Donant cobertura a nivell estatal a la Vaga General Feminista del 8-M impulsada i organitzada pel moviment feminista amb participació activa del nostre sindicat.
Donant suport a les companyes de l’institut El Palau i la resta de docents perseguits per “adoctrinament” quan només volien educar en democràcia i en llibertat.
Denunciant centres privats de l’Opus Dei com l’Escola Viaró per discriminació de gènere (guanyant-ho judicialment!) i requerint a Ensenyament que en suprimeixi els concerts.
Fent costat a les companyes interines/substitutes docents, educadores, conserges, administratives… davant la corrupció i l’amiguisme d’alguns equips directius envers les més febles. Si es vol educar en democràcia i en llibertat no es poden permetre les dinàmiques neoliberals als centres.
Proposant una alternativa pública de renovació pedagògica que trenqui el “monopoli innovador” de La Caixa, l’Escola Nova 21 i la Fundació Jaume Bofill.
Fent d’altaveu dels moviments socials (famílies, associacions de veïnes, assemblees grogues locals…) i plataformes de la comunitat educativa (com el Debat Extraordinari de l’Escola Pública o la PLEEC) que defensen la pública i busquen solucions on les institucions no volen arribar.

3. Tenim principis i una cultura llibertària de suport mutu: l’educació ha de ser una eina de sembra d’un món just. Desterrem l’amiguisme i la burocràcia!

Som com tu: l’escola ens agrada pública, democràtica, catalana, única, laica, feminista, inclusiva, gratuïta, de qualitat… Aquests principis no són negociables.
Renunciem a fer diners amb cursets. En canvi, oferim formació del professorat gratuïta sobre drets i salut laborals o pedagogia llibertària i grups de treball sobre oposicions.
Volem delegades i delegats sindicals properes al professorat i que trepitgin els centres. Les llicències sindicals són rotatives i, a ser possible, a mitja jornada al centre. Estem de pas: ningú no ha de desvincular-se indefinidament de les aules.
Som assembleàries, una vertadera organització horitzontal, independent i autònoma. No depenem de grups de pressió ni de cap partit polític. Som gent de baix i practiquem la llibertat dia a dia.
Tenim consciència de classe. Venim de lluny, de la gran tradició llibertària de Catalunya. Anem lluny: som la branca d’ensenyament de la CGT, la confederació anarcosindicalista que busca cooperar amb la resta de la classe treballadora d’aquí i d’arreu per superar el capitalisme i ajudar a construir una societat vertaderament justa, lliure i igualitària.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *