El segon volum del #llibrenegre, imprès i a punt de repartiment

El segon volum del Llibre Negre és una àmplia antologia de textos llibertaris d’alliberament nacional i voltants escrits entre 1940 i 1999. Cada text inclou una o diverses il·lustracions i una contextualització històrica. El volum inclou textos de Joan Ferrer, Joan Fuster, Roc Llop, el butlletí de la CNT a l’exili de París “Terra Lliure”, Ramon Subirats, Oriol Solé Sugranyes, Jaume Balius, Miquel-Dídac Piñero, Frederica Montseny, Josep Vicent Marqués, el Comitè Maulet de l’Horta de València, Maulets per l’autonomia obrera i el comunisme de consells, “Visca la Terra!!” i la Federació Anarquista-Comunista Catalana (FACC), Marcel·lí Reyes, Ricard de Vargas-Golarons, la Coordinadora Llibertària dels Països Catalans, les Joventuts Llibertàries del Barcelonès, la CNT dels Països Catalans, l’MDT, la CNT de Catalunya i CGT Catalunya, Ramon Barnils, la 1a Trobada Internacional dels anarquistes i llibertaris que lluiten per l’alliberament nacional dels pobles oprimits i no reconeguts a Guasila (Sardenya), el Col·lectiu Ikària, Jordi Sabater, L’Autòpsia Social, Josep Serra i Estruch, Recerca Autònoma, GAT, Gerard Jacas, Emilià Páez, Pascal Comelade, Joan-Lluís Lluís i Aleix Renyé, i, Ramon Claret Gual.

L’autor, Jordi Martí Font, de Marçà, ha estat i és membre de molt diverses organitzacions i entitats culturals, sindicals i polítiques, des de la CUP de Tarragona fins a la CGT de Catalunya, passant per diversos casals i ateneus. És autor de llibres com Ni Nadal ni setmana Santa (2008), Visions perifèriques de combat (2012), En aquesta gran època… les paraules són punys (2015), Visca la Terra, visca l’Anarquia (2017), Crema Londres a Tarragona (2017), Llibre Negre, 1 (2018) i Misèria sense companyia (2018). És doctor en Filologia Catalana per la URV amb una tesi doctoral sobre Josep Llunas i la construcció de l’anarquia en català, de la qual n’ha publicat, fins ara, el llibre La poesia obrerista de Josep Llunas. Un intent d’estètica anarquista en la literatura catalana del segle XIX (2015) i l’edició del conte Amoria i el poema èpic La Revolució del mateix autor. És màster en crítica literària per la URV i treballa com a professor de Llengua i Literatura Catalana i Arts Escèniques a Secundària.

En uns dies sortirà el segon volum del “Llibre Negre” i aleshores es podrà comprar a qualsevol llibreria de Catalunya, distribuït per Virus, a les Balears, a través de Calúmnia i al País Valencià a través de Caliu, a banda de les corresponents presentacions.

Títol: Llibre Negre, 2n volum
Autor: Jordi Martí Font
Editorial: Lo Diable Gros, Caliu i Calúmnia
Col·lecció: Arrelar, 3
Edició: març de 2019
Format: 14,1 x 21,3 cm
Tintes: b/n
Pàgines: 429
ISBN: 978-84-949556-0-0
Preu: 16€ (iva inclòs)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *