El “Llibre Negre” ja és a la impremta i es prepara per presentar-se

Prova definitiva del “Llibre Negre”, de 1842 a 1939, primer volum. D’anarquisme catalanista, anarcoindependentisme i catalanisme llibertari. Tenim uns països rars, rars… no t’hi vulguis trobar, però és. A màquines @LoDiableGros @Caliu_Editorial @calumniaeditor @DescontrolEd

Ja l’estan imprimint i enquadernant. I ja hi ha dates de presentacions a Palma, Manacor, Vic, València i el Maresme

Què és el “Llibre Negre”?

El “Llibre Negre” és una antologia de textos anarquistes d’alliberament nacional escrits des dels i per als Països Catalans (sencers o a trossos) que intenten pouar en la memòria llibertària independentista, d’expressió catalana, àmplia i diversa, en l’anarquisme no estatista, ni espanyolista ni francès, ni andorrà ni italià.
Encara que sembli estrany, en una nació perseguida i anorreada per diversos estats en els seus drets d’existència, culturals i lingüístics, les lluites llibertàries molt sovint s’han empeltat o han participat plenament en les lluites per l’alliberament nacional tot i que per entendre això que acabeu de llegir cal refer el significat de moltes paraules dominades pels que manen.

El Llibre Negre inclou textos de 1842 a 2018 i tindrà tres volums d’unes 380 pàgines cadascun. És obra de Jordi Martí Font, qui ha fet l’antologia a partir de textos coneguts, alguns no tan coneguts i altres directament inèdits; els ha antologat i les ha explicat i contextualitzat. Se’n deriva una visió retrospectiva i alhora innovadora sobre un tema vell i tronat: l’anarcoindependentisme, el catalanisme i valencianisme llibertari i les pràctiques d’arreu en lluita contra l’Estat i els estats.

El primer volum surt ara al juliol de 2018 i inclou més de 50 textos. Inclou des de lletres de cançons, com Els Segadors, A les Barricades o La Campana fins a textos curiosos de Joan Maragall o Miquel Ventura; articles teòrics de Pere Coromines, Eudald Canibell, Dídac Ruiz, Salvat-Papasseit…; i poemes d’Emili Guanyavents, Cels Gomis o Josep Llunas; així com textos programàtics de publicacions com “El Chornaler”, “La Tramontana”, “Avenir” o “Progrés”. Cada un dels textos va acompanyat d’un petit estudi sobre el personatge, el moment o el text en qüestió, obra de l’antologuista, així com il·lustrat amb imatges relacionades amb el text, ja sigui capçalera de diari o fotografia de qui n’és autor.

El “Llibre” es podrà comprar a les presentacions que en farem (han de ser moltes perquè sinó ens agafarem els dits), al web de Calúmnia (www.calumnia-edicions.net), així com a La Repartidora de Benimaclet (València), Contrabandos a Barcelona i altres llibreries especialitzades.

Per tal de concretar presentacions del llibre, propostes i suggeriment, podeu enviar un correu a llibrenegre123@gmail.com

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *