[NdP] La CUP vol que l’Ajuntament de Tarragona condemni la violència feixista

El consistori tarragoní tindrà l’oportunitat de condemnar les accions de violència de caràcter feixista que s’han viscut els darrers mesos als Països Catalans gràcies a la moció que presenta la CUP en el ple del proper divendres dia 15. Els anticapitalistes, amb un text que la formació ha presentat en d’altres consistoris d’arreu del país, consideren “imprescindible el rebuig a aquestes accions violentes i la solidaritat de l’Ajuntament amb les persones agredides per motivacions ideològiques” i apunten que “el debat és més actual i necessari que mai, amb l’exemple de la convocatòria feixista davant TV3 del proper diumenge”.

La CUP destaca “el caràcter no-violent de les mobilitzacions massives que hem viscut els darrers anys” i situa com a punt d’inflexió “l’1 d’octubre i les actuacions policials i judicials que, des de llavors, han deixat més d’un miler de persones ferides i centenars d’investigades, entre elles 700 alcaldes del nostre país”. Des de la formació asseguren que, en aquest context, “s’ha vist un clar auge d’agressions i d’amenaces contra persones militants o activistes favorables al referèndum o a la república, fins i tot de periodistes”.

El text d’exposició de la moció fa un recull dels diversos episodis que han succeït els darrers mesos, com “les agressions físiques a persones a la via pública per dur un llaç groc”, “l’incendi d’un ateneu popular al barri de Sarrià de Barcelona” o “l’agressió d’encaputxats a membres del CDR de Canet de Mar que feien una acció reivindicativa a la platja”.

Alhora, fa constar el que la CUP considera “la responsabilitat de l’Estat espanyol en aquest clima d’impunitat de les expressions feixistes i cacera de bruixes contra l’independentisme” amb l’actuació de “l’aparell judicial que està obrint processos per ‘delictes d’odi’, ‘sedició’, o fins i tot de ‘terrorisme’, contra persones que no han comès cap tipus de violència” o “la complicitat de la policia espanyola en casos com les agressions feixistes en el 9 d’octubre a València les quals molts agents van observar en primera persona amb total passivitat”.

Segons la CUP, “aquestes accions violentes són expressions molt minoritàries d’odi que, en cap cas, són producte d’enfrontament civil entre partidaris d’una o altra identitat nacional”. Considera que “cal aïllar i respondre des de la societat civil i des de les institucions amb més diàleg, més democràcia i més drets polítics i socials” i és per això que confia en trobar consens a l’hora d’aprovar la proposta per tal que l’Ajuntament de Tarragona “es posicioni al costat de la democràcia i de les víctimes de la violència feixista”.


Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 7 de maig de 2018

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *