[NdP] La CUP presentarà en sessió plenària una moció en defensa d’un transport públic de qualitat


La qualitat del servei d’autobusos públics de la ciutat de Tarragona és al centre del debat gràcies a les reivindicacions de la vaga dels treballadors i treballadores de l’EMT dels passats 8 i 10 de maig, els quals divendres passat van decidir en assemblea rebutjar la proposta que els feia l’empresa. En aquest sentit, la CUP de Tarragona presentarà en el ple del proper divendres 18 una moció “en defensa d’un transport públic municipal de qualitat”.

Els cupaires asseguren que “la mobilitat de les persones és un dret que cal garantir i preservar i que és vital per al desenvolupament de l’activitat econòmica i social d’un municipi com Tarragona”. Consideren, també, que “la necessitat de transport públic és especialment important per les classes populars, pensionistes i persones menys afavorides econòmicament”. Per a la CUP és imprescindible “fomentar l’ús del transport públic, fent-lo accessible per a tothom, amb mesures que el prioritzin, que en millorin la qualitat i que garanteixin la seva connectivitat amb la resta de mitjans”.

Segons els anticapitalistes, l’aposta pel transport públic “no ha estat una prioritat en una ciutat tan dispersa com és Tarragona” i critiquen que el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible “s’ha emprat exclusivament com a eina de recaptació per tapar el forat econòmic del (no) pàrquing Jaume I”. La renovació de la flota, una de les reivindicacions més importants pels treballadors i treballadores de l’EMT, també és cabdal per a la CUP ja que consideren que “uns vehicles amb una mitjana d’edat de 15 anys, dels quals no se’n renova cap des del 2008, són un risc per la salut dels treballadors alhora que perjudica el servei als 9 milions d’usuaris i usuàries anuals”.

És per aquestes raons que la CUP de Tarragona reclamarà en el proper ple “una dotació pressupostària per a la renovació de la flota d’autobusos acordada pel Consell d’Administració de l’EMT el juny de l’any passat”. La moció també proposa que de cara la propera campanya d’estiu es comenci “el desenvolupament de campanyes de sensibilització i promoció de l’ús del transport públic” i, a més a més, que “es creï una taula de seguiment de la situació del transport públic municipal amb l’objectiu d’analitzar i solucionar les diferents problemàtiques que entorpeixen la prestació del servei públic”.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 14 de maig de 2018

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *