[NdP] La CUP considera que la resolució de sanció econòmica per Laia Estrada atura les argúcies legals de l’equip de Ballesteros

Avui dijous s’ha fet públic a través de la premsa que la sentència de tres mesos de presó de Laia Estrada pels fets del Cas Bershka serà substituïda per una sanció econòmica, resolent-se favorablement per la portaveu cupaire que havia fet la sol·licitud. La CUP de Tarragona considera que, malgrat la substitució de la pena per una multa, “la resolució del Cas Bershka és una absoluta injustícia per la perversió dels fets ocorreguts realment, que suposa que les activistes apallissades pels agents de la Guàrdia Urbana són, finalment, les condemnades”. Per a la CUP, tant la sentència com el temps total del procediment, “evidencia un clar acarnissament per haver-se atrevit a denunciar el cos de la Guàrdia Urbana”.

La formació anticapitalista lamenta la “lentitud de tot el procediment” en un cas que es remunta al 2009 i s’ha acabat resolent nou anys més tard. En aquest sentit, afegeixen que “també la resolució de la substitució ha estat inusualment lenta” ja que, segons afirmen, “no es tracta d’un tràmit d’especial complexitat i, en molts casos, se sol resoldre en 15 dies enlloc dels 4 mesos que ha necessitat el jutge en aquesta ocasió”.

Tanmateix, ja hi ha instruccions per abonar la quantitat de la multa i, tan bon punt s’hagi fet, la pena estarà complerta. Els independentistes afirmen que “aquí s’aturen les argúcies legals de l’equip de govern de Ballesteros per intentar cessar Laia Estrada del seu càrrec de consellera”, ja que, “si abans ja era clar que la interpretació interessada que feien de la sentència de presó no tenia ni cap ni peus, ara és més que evident que no tenen cap argument per justificar el seu caciquisme”.

Finalment, des de la CUP de Tarragona denuncien “les filtracions a premsa d’aquest tipus de resolucions judicials, que a més a més són selectives ja que no és un procediment que se segueixi habitualment” i és per això que consideren que “aquestes informacions s’estan utilitzant de manera interessada”. També recorden que la sentència del Tribunal Suprem del passat desembre la van conèixer a través de publicacions en diversos mitjans, “ja que es va fer arribar a la premsa abans fins i tot de notificar-ho als advocats”.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 10 de maig de 2018

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *