Prendre la paraula

jordimartifont

13 de febrer de 2018
0 comentaris

Hip Hop

Diu la Viquipèdia:

El hip-hop va néixer a la dècada del 1970 entre les comunitats afroamericanes i hispanoparlants del Bronx, a Nova York.

El hip-hop s’aguanta sobre quatre “pilars”: El MC, el Dj, el breakdancing i el grafit. Altres aspectes serien l’activisme polític, el disseny de roba o els complements.

El rap consisteix a cantar o parlar lletres rimades, acompanyades d’un ritme repetitiu i sincopat, es pot parlar de molts temes, normalment es parla de la vida dels carrers, de crítica social o sobre les mateixes persones que rapegen, que diuen.

La construcció del terme hip-hop sovint s’atribueix a Keith Cowboy (https://www.youtube.com/watch?v=7itqU2z5EP0).

Per a alguns, el hip-hop seria portador del missatge d’Afrika Bambaataa (https://www.youtube.com/watch?v=thsy5_Y2tZ8) i de la Zulu Nation (https://www.youtube.com/watch?v=rsmZ70EuLuo) que han predicat pau, amor, unitat i passar-s’ho bé (un lema que hauria de constituir el títol d’una cançó de James Brown), però també el respecte als altres al mateix temps que la unitat dels pobles. D’aquesta manera, el hip-hop seria una cultura pacifista, que predicaria el multiculturalisme, contràriament a la mala imatge que els profans en aquesta cultura n’han difós a partir dels missatges dels textos d’alguns cantants i grups de rap.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!