Prendre la paraula

jordimartifont

20 de setembre de 2017
0 comentaris

Posicionament del Secretariat Permanent de la FL de la CGT de Tarragona davant el referèndum de l’1-O

Volem reiterar el nostre compromís, tal com estableixen els nostres acords confederals, amb la plena defensa del dret a la lliure determinació del poble català i de la resta dels pobles del món. En especial, d’aquells que lluiten activament per exercir aquest dret davant l’opressió dels altres. Des de la nostra organització reivindiquem l’exercici actiu del dret a l’autodeterminació, el qual entenem de forma individual i col·lectiva. L’autodeterminació implica i ha d’implicar la capacitat per decidir-ho tot sobre tot, i s’ha de concretar en la pràctica d’una autogestió real a tots els nivells (econòmic, social, etc). Entès així, és un dret inseparable dels principis anarcosindicalistes i llibertaris que defensem i que formen la nostra història i la nostra tradició de lluita.

Però anem més enllà, creiem que passi el que passi el proper 1 d’octubre la situació de la classe treballadora serà la mateixa, ja que el plantejament del referèndum és el canvi d’un estat, per un altre, i que tots els estats siguin del tipus que siguin, no són només que titelles del poder econòmic (el capital i la banca) i del poder religiós, la història ens ho confirma, és per això que l’ideari anarquista que segueix la CGT, no creu en la figura de cap estat i sí en la seva abolició.

La nostra història ens parla, i d’exemples en tenim molts, i no tan llunyans, com el de la massacre que la Guardia Civil va perpetrar per ordre del govern de la República a Casas Viejas, contra un grup de camperols liderats per l’anarquista “Seis dedos” . També les col·lectivitats d’Aragó i Catalunya, que va impulsar la CNT, van
ser aniquilades en temps de la República pels govern de la Generalitat i els partits que la formaven, entre ells Esquerra Republicana i els stalinistes del PSUC, que van abocar en els enfrontaments del maig del 1937.

Això ens fa pensar que un referèndum que no qüestiona el model social ,ni de com s’ha organitzar el poble sense autoritarismes i de forma autogestionada, no ens servirà de res.

L’objectiu principal de la CGT és la construcció d’una societat més justa, lliure i solidària, un objectiu que té moltes connotacions político-socials que desborden una visió restrictiva del fet sindical. L’ecologia, l’antimilitarisme, la igualtat de gènere i tot en el plantejament sindical quotidià. En aquest camí la CGT intentarà treballar conjuntament amb col·lectius llibertaris i alternatius, i amb les diferents xarxes i coordinadores que a nivell internacional lluiten contra el neoliberalisme i la globalització capitalista.

Davant els episodis repressius com ara escorcolls a mitjans de comunicació, limitacions a la llibertat
d’expressió i de reunió, suspensions o limitacions de drets i cites judicials amb amenaça d’arrest, des de la CGT de Catalunya i la FI de Tarragona volem manifestar que:

1.- Tot i que la convocatòria de referèndum per al dia 1 d’octubre dista del que considerem un procés d’autodeterminació complet, des de la nostra organització considerem intolerable la resposta autoritària que des del govern central i les administracions de l’Estat s’hi dóna.

2.-Ens preocupa i ens alarmem que l’escalada repressiva que estem vivint aquests dies i que revisiblement s’accentuarà en les pròximes jornades consolidar à una retallada dels espais de participació pcol·lectiva. I ens amoïna també que, a banda del referèndum de l’1-O, aquesta regressió té continuïtat en altres àmbits, com el món del treball i altres lluites socials i ciutadanes. Històricament, quan les actituds feixistes entren per la porta, mai surten si no se les expulsa.

Des de la CGT de Catalunya i FI de Tarragona manifestem el nostre compromís amb la defensa activa de la llibertat i contra qualsevol forma de repressió estatal. Fem una crida als nostres afiliats i afiliades i a les nostres seccions sindicals a portar a la pràctica aquests principis, al carrer i on calgui, contra la repressió i en defensa d’uns drets i llibertats que no ens deixarem prendre.

Contra la opressió respondrem amb lluita, si ens toquen a una ens toquen a totes!

Secretariat Permanent de la Federació Intercomarcal de CGT Tarragona
Tarragona, 18 de setembre de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!