Prendre la paraula

jordimartifont

18 de setembre de 2017
0 comentaris

La CGT Baix Camp-Priorat davant la repressió i l’estat policial a Catalunya


http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article12609

Des de la Federació Comarcal Baix Camp-Priorat de la CGT, com a organització que defensem el dret d’autodeterminació dels pobles, manifestem el nostre rebuig a la repressió de l’estat espanyol contra les llibertats bàsiques que s’està produint aquests dies a Catalunya amb motiu de la convocatòria del referèndum de l’1 d’Octubre, coercint la llibertat d’expressió i de reunió, amb citacions judicials que d’entrada, ja afecten més de 700 alcaldes, pressions sobre els mitjans informatius, identificació de persones pel carrer, i confiscació de cartells, fulls informatius i altres elements de propaganda en base al seu contingut.

Aquests últims dies hem viscut de primera mà l’augment de la presència policial al nostre territori, començant pels escorcolls per part de la Guàrdia Civil en una impremta de Constantí, que van anar seguits dels d’un diari local de Valls, i dos dies més tard, vam ser testimonis del desembarcament a Reus d’una gran quantitat d’agents de la Policia Nacional (CNP), amb la clara intenció de fer notar la seva presència per sembrar la por i tensionar la situació, com s’ha pogut veure a Tarragona amb l’actitud provocativa de la policia davant una encartellada massiva aquest diumenge, dins una dinàmica que es mantindrà i s’accentuarà.

Davant aquests fets hem de manifestar que malgrat ens haguéssim sentit més properes amb un plantejament de ruptura per al referèndum que s’hagués vertebrat des de l’eix social, rebutgem i farem front a l’escalada repressiva que ha activat l’estat espanyol implantant un estat d’excepció de facto. Diem escalada perquè la repressió, des de la nostra organització anarcosindicalista, sempre l’hem viscut d’aprop. Igual que l’han patit moltes companyes que han tingut clar que la igualtat social es guanya lluitant.

Arribats aquest punt però, ho tenim clar, sempre lluitarem per la defensa dels drets i llibertats i contra l’opressió del règim capitalista imposat, sigui quina sigui la seva bandera.

Cal que la nostra afiliació i simpatitzants ens impliquem amb pas ferm per impedir que la deriva autoritària de l’estat espanyol trepitgi les llibertats i els drets més bàsics, perquè es tracta d’això, de que la llibertat guanyi al feixisme. I al feixisme no se’l discuteix, se’l destrueix.

Reus, 18 de setembre de 2017
Federació Comarcal Baix Camp-Priorat de la CGT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!