El nou diari “La Jornada” es presenta dimarts 11 de juliol a Tarragona


Un grup de periodistes i persones de l’àmbit cultural i cooperatiu fa mesos que treballen per impulsar un nou mitjà de comunicació generalista i independent dels grans poders. A a partir de finals de la tardor, sortirà cada dia en paper i també serà actiu a internet.

“La Jornada” és el seu nom i es presentarà dimarts dia 11 de juliol a les 19.30h a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Tarragona. Hi seran la directora del nou mitjà, Laia Altarriba; la presidenta d’Òmnium Cultural de Tarragona, Rosa Maria Codines; i Toni Peco, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona.

Al seu web (https://www.diarijornada.coop/) diuen el següent:

Per què un nou diari?
El projecte neix de la constatació que els mitjans de comunicació de masses privats estan en mans de grans grups empresarials i financers, i això condiciona la perspectiva amb què informen i les notícies que arriben al públic. Necessitem mitjans deslligats d’aquests interessos, en llengua catalana i que informin de manera rigorosa sobre el país i el món on vivim. I ens cal que tinguin potència per tal d’arribar al conjunt de la població.

Com serà la Jornada?
La Jornada serà un mitjà multiplataforma que informarà sobre l’actualitat del país i d’arreu del món. Com a diari en paper, serà un producte que prioritzarà la informació d’actualitat entre setmana i que els caps de setmana apostarà per reportatges en profunditat i entrevistes a fons, a més d’obrir espais per al debat. Tindrà seccions regulars d’actualitat, internacional, economia, cultural i opinió, i suplements de cultura, esports, internacional, economia i feminismes. A internet i les xarxes socials informarem de l’última hora sense caure en el sensacionalisme i aportant context a l’actualitat.

Com es finança l’arrencada?
El finançament per a l’arrencada prové d’aportacions de les persones que us feu sòcies, d’entitats i col·lectius de base popular i del crèdit d’entitats de finances ètiques. Abans de començar la campanya, comptem amb una base econòmica de partida que constitueixen les 150 persones que ja s’han fet sòcies promotores i que, en conjunt, han aportat més de 100.000€.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *