Anna Minguella: “Trasllat de l’Escola Bressol La Sargantana”

http://reusdigital.cat/noticies/digues-la-teva/trasllat-de-lescola-bressol-la-sargantana

Us escric a vosaltres perquè sé que sou un mitjà que sentiu i expresseu les coses que passen a Reus. Jo no puc dir que sigui de Reus de tota la vida, però sí que fa molt de temps que visc en aquesta ciutat que m’ha acollit i on he viscut experiències vitals per mi i la meva família.

Conec la trajectòria dels moviments socials, de l’emprenedoria, de projectes culturals… una trajectòria que ha fet que Reus tingui aquest tarannà tan especial. Si us dic tot això és perquè fa uns mesos unes quantes famílies ens vam quedar del tot sorpreses davant una notícia inesperada. Es tractava del tancament bastant imminent de l’Escola Bressol la Sargantana, una Escola Bressol amb una llarguíssima trajectòria.

En un primer moment la majoria, puc dir, que ens vam quedar estupefactes. Les educadores ens van explicar que, sense donar massa explicacions aquest any, el propietari no renovava el contracte. La Sargantana, la que es deia Sant Jordi… una Llar d’infants on alguns pares estan portant als seus fills, a punt de tancar. Aquell pati on mai s’han cansat de celebrar festes, jocs d’aigua, cucanyes i un sense fi d’experiències i anècdotes.

Per mi, per nosaltres, ‘La Sargantana’ no és una Escola Bressol qualsevol, té una singularitat, és una extensió de la mateixa família. Allà on no arribes tu, elles t’ajuden a arribar-hi. Faciliten la conciliació familiar, aquesta paraula de la qual tant es parla però majoritàriament queda encaixada en una franja horària que no permet imprevistos. Saps que si aquell dia tens un problema i no arribes a l’hora acordada el teu fill o filla no tindrà problemes en allargar l’horari, estarà content i el trobaràs jugant.

Quan ens va arribar la notícia del tancament molts de nosaltres vam pensar que allò no podia passar. És un equip educatiu tan implicat i entregat a aquesta feina que no es mereixia aquest tancament tan inesperat i brusc. Ara després d’uns mesos, gràcies a la persistència i dedicació de l’equip, sabem que la Sargantana continuarà en un altre espai i ens n’alegrem molt. Ara bé, no deixo de pensar en aquest espai físic que durant tants anys ha estat testimoni de xivarri, d’alegries i no tantes alegries… ha vist passar qui sap quants nens i nenes… I penso que un espai tan emblemàtic es mereix que se’n faci ressò.

És per això que us escric a vosaltres (Reusdigital.cat), perquè m’ajudeu a fer ressò d’una transformació que sense dubte, ha deixat petjada en el món de Reus.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *