Prendre la paraula

jordimartifont

14 de setembre de 2016
0 comentaris

«Assentiré de grat», rebentem les costures de la llengua amb so i lletra

Assentiré de grat
«Assentiré de grat» és el nom d’un poema de Salvador Espriu que, versionat per Mikel Laboa dóna títol a un programa de ràdio d’una hora de durada que cada dimecres podeu escoltar a Ràdio Terra (http://laradio.cat/) o en podcast quan vulgueu.

El programa inclou una selecció poètica en forma de versions musicals de diversos poemes i poetes bàsicament de l’àmbit català però no només. La veu dels poetes també hi té un espai, entenent les paraules «poesia» i «poeta» en el seu sentit més ampli, tant com us càpiga al cap. La intenció del programa és, tal com diu la imatge promocional, rebentar les costures de la llengua amb so i lletra.

«Assentiré de grat» inclou diverses seccions fixes, com «L’irradiador», en què es contrasten dues o més versions al voltant d’un mateix poema. Una altra de les seccions fixes és el «Diari» de Joan Fuster, que conté tant de saber i de poesia com cap pocs textos escrits en la nostra llengua. La reivindicació de dietaris i diaris també ocuparà sovint un lloc al programa. La darrera secció és la que vol incloure la creació literària al voltant del ‘procés’, que dura exactament un minut, de moment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!