Prendre la paraula

jordimartifont

10 de setembre de 2016
0 comentaris

Deixem de ser una Illa-CGT denuncia la mala gestió dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona

NOMÉS AMB VICÒRIES
Tal i com es va anunciar a finals del curs passat, els sindicats d’Ensenyament han començat el curs amb mobilitzacions en defensa de l’Ensenyament públic per tal d’exigir al Departament que aturi i reverteixi un important conjunt de mesures que actualment s’apliquen i que resulten en un perjudici de l’atenció a l’alumnat i dels drets del professorat.

Avui a les tres de la tarda ha finalitzat l’acampada davant de la seu al Departament d’Ensenyament a Via Augusta de Barcelona per tal de recordar quines són encara les principals mancances que afecten al nostre sistema educatiu i que el govern no va considerar prioritari resoldre. Malgrat l’important augment d’alumnat en alguns nivells de secundària s’ha optat per un increment clarament insuficient de la plantilla docent , el manteniment de la política de tancaments de línies d’escoles públiques contra l’aposta de reduir ràtio, i l’augment de la càrrega lectiva hores del professorat que aquest curs s’ha traduït en dues hores lectives més per als docents majors de 55 anys. Finalment, el Departament s’ha negat de nou cobrir les substitucions de personal docent des del primer dia de setembre.

En el cas però de la demarcació de Tarragona la situació encara és més greu. El sindicat CGT Ensenyament “Deixem de ser una illa” denuncia que aquests són els únics serveis territorials que han incomplert l’acord de cobrir des de l’1 de setembre les substitucions dels docents que desenvolupen treball sindical. Els ST de Tarragona han fet cas omís de la reclamació que CGT Deixem de ser una illa va fer exigint el respecte d’aquest acord i alerta que aquesta decisió està afectant no només les condicions laborals dels docents sinó també la tasca dels equips directius a l’hora de planificar l’inici de curs.

Malauradament no és la primera vegada que una actuació dels representants del Departament d’Ensenyament infringeix la normativa, sense anar més lluny aquest estiu el jutge del Contenciós Administratiu núm. 1 de Tarragona fallava va fallar a favor d’ una professora que va denunciar la gestió improcedent del director de l’Institut Domènech i Montaner en la no renovació del seu contracte. Per aquests fets, l’administració d’Ensenyament a Tarragona encara no s’ha pronunciat ni ha pres cap mesura. És per això que des de CGT Ensenyament exigim una rectificació de les polítiques que vulneren els drets de les treballadores.

Més que mai, des de la secció sindical animem la comunitat educativa a participar en les diferents mobilitzacions encetades amb l’acampada i que continuaran al llarg del curs. Hem de tenir clar, que davant l’adversitat, només lluitant aconseguirem victòries.

Deixem de ser una illa
Secció Sindical de CGT Ensenyament-Tarragona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!