Escarbar la nit (48, fins al 6 d’agost de 2016… Aragón ye… nazion!!!, i quina nació!)

bandera-aragon
-“El aragonés, una lengua románica”, coordinat per José Ignacio López Susín, editat per Consello d’a Fabla Aragonesa i Rolde de Estudios Aragoneses. 2012, Saragossa. Una completa monografia accessible però alhora entenimentada sobre la llengua aragonesa, completat amb un diccionari imprescindible per entendre aquesta llengua germana en perill evident de desaparició.
-“Brujería e inquisición en Aragón”, d’Ángel Gari Lacruz. Editorial Delsan, Historia. 2007, Saragossa. La monografia d’un savi sobre la bruixeria a Aragó i de com la Inquisició la va combatre.
-“Libertarios de Aragón”, d’Agustín Martín Soriano. Editorial Doce Robles. Un complet treball sobre el moviment llibertari a Aragó, amb moltíssimes biografies de personatges de tota mena però centrat de forma especial en Ascaso i el Consell de l’Aragó, la bandera del qual il·lustra aquesta entrada.
-“La bondad y la ira (Últimas horas de Ramon Acín), del guionista Juan Pérez i el dibuixant Daniel Viñuales. Editorial GP Ediciones. 2016, Saragossa. Magnífic còmic sobre aquest anarquista universal, creador de mons de somni i solidari extrem.
-“Algol”, de Joaquín Maurín. Editat per l’Instituto de Estudios Altoaragoneses. Un totxo de novel·la que desconeixia completament d’un dels creadors del POUM i marxista creatiu, és clar.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *