Prendre la paraula

jordimartifont

21 de juliol de 2016
1 comentari

La CUP instarà el ple a posicionar-se sobre la banalització de les agressions sexistes

columna
La CUP de Tarragona presentarà una moció d’urgència al Ple de demà per demanar la rectificació del director del Diari de Tarragona, Josep Ramon Correal, en relació a l’article «Sí és sí, o no», en el que banalitza i desacredita la campanya impulsada per l’Ajuntament de Tarragona contra el sexisme en l’oci nocturn. Aquest article ha generat una reacció feminista a la xarxa com feia temps que no es veia, i no és per menys.

La banalització de les campanyes contra les agressions sexistes en espais d’oci ja és de per sí un fet greu, en vista a les diferents agressions registrades en esdeveniment públics i festes populars arreu de l’Estat espanyol en les darreres setmanes. Però el més greu de tot, segons la CUP, és que en el seu article Josep Ramon Correal, encoratja els joves a assetjar, afirmant que el «no és que potser sí», un qüestionament clar de la consigna feminista «no és no», que és el principi bàsic al respecte de qualsevol persona.

La CUP considera que en aquest article el director del Diari de Tarragona fa apologia de les agressions sexistes, la qual cosa és intolerable, després que s’hagi evidenciat que el trident lesiu «oci nocturn – drogues – violència sexual» està a l’ordre del dia.

En la moció, la CUP proposarà que en cas que no es produeixi la rectificació per part del director del Diari de Tarragona, l’Ajuntament demani la dimissió del director. I, que en cas que aquesta no es produeixi, que l’Ajuntament no contracti més publicitat en aquest mitjà de comunicació ni renovi les subscripcions que té contractades actualment.

  1. La CUP, és partidària de la llibertat de premsa i d’opinió?
    L’artícle del diari crec que no toca gaire (excepte l’assumpte del paper de l’alcohol i altres drogues en les relacions interpersonals), però d’aquí a demanar-ne una rectificació o dimissió a canvi de no retirar la publicitat o les subscripcions hi veig una cosa molt semblant a una caçera de bruixes marchartiana… Caçera de bruixes que s’han produit abans a l’UPF en la persona d’un profesor acomiadat per uns comentaris politicament incorrectes.

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!