Prendre la paraula

jordimartifont

16 de juny de 2016
0 comentaris

CGT davant les noves retallades: “Qui vol fer les coses troba els mitjans, qui no les vol fer, només excuses”

retallades
La Consellera anuncia als mitjans de comunicació i a les direccions que el proper curs es destinaran menys docents dels previstos, menys personal de suport per a la inclusió i que s’aturarà l’increment de personal que s’havia d’assignar als centres de màxima complexitat. Des del Departament es dóna el missatge que aquestes noves retallades a l’ensenyament públic són culpa del fet que el Parlament de Catalunya hagi retornat els pressupostos al Govern amb una esmena a la totalitat.

Davant d’aquesta greu agressió del Govern a l’educació pública, des de la CGT volem manifestar:

1.- Que és mentida que sense nous pressupostos s’hagi de retallar. El 2013 Junqueras i ERC es van negar a votar els pressupostos de CIU, malgrat el pacte de governabilitat que havien signat. Això no va impedir que, amb pressupostos prorrogats per al 2013, l’executat tingués un increment amb ingressos i despeses de 3000 milions d’euros. Com és possible que si ho va fer Mas-Collell ara no ho faci Junqueras, amb els 1100 milions de més dels que disposa? I si el problema són les condicions pactades amb el FLA (Fons de Liquiditat Autonòmica), val a dir que aquesta afectació és tant amb els nous pressupostos com amb els prorrogats.

2.- Que portem 5 anys de greus estralls a l’ensenyament públic, amb els successius governs de CiU i els darrers amb el suport d’ERC, ara junts en el Govern. Prop de mil milions d’euros menys en el Departament d’Ensenyament que han recaigut íntegrament en la xarxa pública. La realitat és que al darrer pressupost del 2015 els diners cap a l’escola concertada van créixer un escandalós 17% i van tornar als mil milions de fons públics que van regularment a aquestes escoles, majoritàriament del Secretariat d’Escola Cristiana.

3.- Que amb aquest nou Govern s’havien aplicat noves retallades abans del debat pressupostari:

· Amb el tancament de línies de P3 contra la resolució de la Comissió d’Ensenyament del Parlament que demanava, a més, abaixar les ràtios. Un cop més en el procés de matriculació tots els avantatges són per a la concertada en detriment de la pública.
· Amb la supressió de la reducció de les dues hores lectives a majors de 55 anys, amb la qual cosa el govern retallava més de 300 mestres i professors/es.
· Amb la negativa de la Conselleria de pagar el mes de juliol al professorat substitut amb sis mesos treballats durant el curs.

Tant és així que sembla ridícul dir que la gran aposta del Departament eren les 142 dotacions als centres de màxima complexitat i els 32 milions del pla de xoc per a ensenyament. També cal recordar que dies abans la Consellera es negava a aplicar també la resolució que demana deixar sense efecte el concert de les escoles de l’OPUS que segreguen per sexe, uns altres 30 milions d’euros, amb el vot en contra de Convergència, Junqueras i el PP.

Per tot això la presentació de retallades generalitzades a tots els centres és una provocació del Govern a tot l’ensenyament públic. Compartim la preocupació de les direccions per aturar aquesta nova retallada. Però cal que sigui tota la comunitat educativa la que es posi en peu de guerra per aturar aquesta nova tisorada d’aquest final de curs. I ja anticipem que si les retallades s’acaben aplicant, la CGT proposarà a tot el professorat un pla de mobilitzacions amb vagues a l’inici del proper curs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!