Prendre la paraula

jordimartifont

2 de juny de 2016
0 comentaris

Declaració de la República Lliure d’Arditurri (versió catalana)

Declaració Arditurri basca

En Junta, Diumenge Cinc de Juny de Dos Mil Setze

Reunides en Assemblea, al voltant d’aquest cercle de pedres, en el nostre Parlament. En memòria d’aquelles que ens van precedir i com a senyal per a aquelles que continuïn.

Tenint en compte que a qualsevol indret els pobles i les persones tenen el dret inalienable a viure independents, amb justícia i igualtat, així com promoure de manera lliure la recerca de la felicitat.

Les sotasignants declarem:

La República Lliure d’Arditurri.

I ens comprometem a promoure la independència dels pobles d’Euskal Herria, a impulsar les sagrades institucions comuns de l’Auzolan i el Batzarre i la confederació lliure de persones, comunes i repúbliques aquí, en terres basques, i allà on els atzars de la vida ens portin.

Una República de Repúbliques

Separades dels estats colonials espanyol i francès i enteses com a associacions lliures, alienes a qualsevol tipus d’Estat centralitzat.
Articulades com a lliure Confederació de persones, barris, pobles, valls, quadrilles, merindads i ‘herrialdes’ en una nació basca plural, autoorganitzada i administrativament descentralitzada.

Organitzades de baix cap a dalt a través de les institucions en las quals es recolza la base de la seva arquitectura. El Batzarre, la institució sobirana de decisió democràtica directa i històric govern legítim del nostre poble; i l’Auzolan, l’expressió productiva del suport mutu i institució de la solidaritat.

Una República de Repúbliques on el Feminisme es proposa com a alternativa al patriarcat criminal cosificador de les dones. L’Ecologia al productivisme capitalista destructor de la terra. L’Antimilitarisme a l’armamentisme imperialista i genocida. L’Antiautoritarisme i l’Antifeixisme a qualsevol expressió totalitària. L’Aconfessionalitat a la institució de la religió. La llengua pròpia a les imposicions idiomàtiques colonitzadores. La difusió contrainformativa, la independència informativa i la comunicació en xarxa entre iguals al monopoli privat i polític dels mitjans de comunicació. L’ocupació de l’espai i l’habitatge a l’especulació del sòl. I l’autogestió cooperativa a la propietat privada dels mitjans de producció.

Una República de Repúbliques on s’eradiqui qualsevol tipus de discriminació motivada por raons de gènere, estatus, raça, creença, edat, discapacitat o expressió sexual pròpies del patriarcat, la xenofòbia, l’integrisme, l’homofòbia, el capitalisme i la manca d’empatia. I el model de relacions socials de la qual s’estableixi en la redistribució de la producció, l’autogestió de les pròpies necessitats i en la cobertura universal de las condiciones dignes per a l’existència humana. Un model alternatiu al model explotador i espoliador capitalista.

I donats aquests motius, que són els que regeixen la declaració d’independència de la República d’Arditurri, fem una crida a les persones i els pobles d’Euskal Herria en particular, i de tota la terra en general, a defensar la seva independència i a autoorganitzar-se per a aconseguir-ho.

Visca la República Lliure d’Arditurri!

Amunt les repúbliques Basques i les Repúbliques Lliures del Món!

Independència Total!

I per tal que consti:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!