Prendre la paraula

jordimartifont

20 d'abril de 2016
1 comentari

El col·lectiu BDS (boicot, desinversions i sancions) de Tarragona demana la solidaritat de l’Ajuntament amb el poble palestí

IMG_2806

El col·lectiu BDS del Camp de Tarragona ha promogut una moció per demanar la solidaritat de l’Ajuntament de Tarragona amb el poble palestí, i que han entrat per tal que es pugui debatre en el proper ple els grups municipals de la CUP i ICV-EUiA.

En la roda de premsa avui a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Tarragona, diferents representants del Col·lectiu BDS (boicot, desinversions i sancions) del Camp han intervingut per demanar que el municipi de Tarragona s’adhereixi a la campanya de boicot, desinversions i sancions per tal de pressionar al govern d’Israel perquè aturi les greus violacions dels drets humans comeses per l’Estat israelià contra la població palestina.

Hakima Abdoun, portaveu del Col·lectiu BDS del Camp de Tarragona ha anunciat que la moció pretén aconseguir que els municipis de la demarcació de Tarragona impulsin boicots dels productes israelians i implementin iniciatives de desinversió i sancions contra Israel per tal, segons ha afirmat Abdoun, “d’aplicar mecanismes de pressió per posar fi a la neteja ètnica cada vegada més sagnant de la població palestina”.

Per la seva banda, l’activista Manu Pineda, portaveu de l’Asociación Unadikum Internacional, ha assenyalat que la campanya respon a una demanda de la societat civil palestina realitzada el 2005 per emprendre “mesures de solidaritat activa que inclouen diferents nivells, des dels intercanvis comercials als convenis i protocols amb entitats culturals”. Pineda ha indicat que la campanya BDS tracta de visibilitzar les demandes de la societat palestina, i que aquesta campanya “és una iniciativa no violenta que pretén traslladar a l’Ajuntament el compromís per la defensa dels dret humans del poble palestí.

Els activistes en defensa dels drets humans han anunciat que dijous dia 21 han convocat una concentració a les 18.30h a la Plaça de la Font com a acte d’inici de la seva campanya a la demarcació de Tarragona.

Aquesta és la primera vegada que aquesta moció es presenta a un municipi de la demarcació de Tarragona, i properament es presentarà també a d’altres ajuntaments del territori, com a Altafulla, Reus, Vila-seca o el Vendrell.

Tarragona, Països Catalans, 20 d’abril de 2016

  1. Atribuir-se, com fan aquests de la BDS, l’exclusivitat de la solidaritat amb el poble palestí és mostra de neciesa, ves a saber producte de quina mentalitat…

    Tota la meva solidaritat amb el poble palestí, i amb l’israelià (l’un no exclou l’altre, si més no no es tindrien d’excloure’s).

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!