Prendre la paraula

jordimartifont

19 d'abril de 2016
0 comentaris

La CUP de Tarragona presentarà una moció suport als regidors i regidores investigats per l’Audiència Nacional

mmmmmmmmmmm
En la roda de premsa que ha tingut lloc avui a la Sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona, els consellers de la CUP Laia Estrada i Jordi Martí Font, acompanyants per l’alcalde d’Els Guiamets i militant de la CUP Miquel Perelló, han presentat davant els mitjans de comunicació la moció de suport als regidors i regidores que han rebut requeriments judicials de l’Audiència Nacional pel fet d’haver aprovat mocions de suport a la Declaració 1/IX del Parlament de Catalunya.

La formació independentista proposa en aquesta moció que l’Ajuntament de Tarragona mostri el seu rebuig davant els requeriments enviats a regidors per ordre de l’Audiència Nacional espanyola, i demana ple suport a les persones que, a causa d’aquests requeriments judicials, puguin ser encausades o citades a declarar. Aquesta és precisament la situació de Miquel Perelló, alcalde cupaire dels Guiamets i un dels nombrosos regidors investigats per l’Audiència Nacional.

El conseller de la CUP Jordi Martí ha assenyalat que no és cap delicte donar suport a una Declaració del Parlament aprovada per majoria. Segons Martí, “el Govern espanyol ha judicialitzat un acte de sobirania popular i ha emprès una persecució contra càrrecs electes locals que han actuat com a representants del desitjos dels seus votants”. Martí ha indicat que aquesta ofensiva judicial “és un atac contra el moll de l’os de la democràcia, perquè pretén situar fora de la llei la voluntat popular expressada lliurement”. Martí ha assenyalat també que mocions semblants a la proposada per la CUP de Tarragona s’han presentat també en molts municipis, i que “no tenim por de desobeir lleis injustes o requeriments judicials absurds”.

Per la seva banda, l’alcalde dels Guiamets, Miquel Perelló, ha emfatitzat que “no es tracta de desobeir gratuïtament, sinó d’anteposar la obediència envers els nostres votants i el respecte a les decisions del Parlament de Catalunya”.

En relació a aquest cas, la consellera cupaire Laia Estrada ha afirmat que “cal respectar i defensar l’anhel democràtic del poble català” i ha afegit que “la nostra aposta política és la mateixa que ja s’ha expressat a Vic, Berga, la Vilella Alta, i molts d’altes municipis, és a dir, que per obeir el mandat popular cal desobeir els mecanismes repressius amb què l’estat espanyol el limita i ofega”. Estrada ha posat de relleu que hi ha una contradicció de la forma de procedir de diferents jutges de l’Audiència Nacional, la qual cosa revela evidents prejudicis polítics, i ha esmentat concretament el capteniment del jutge Ismael Moreno, a qui ha acusat d’emprendre “una persecució política contra les formacions que defensem el dret a l’autodeterminació” com evidencia l’obstinació d’aquest jutge en acusar l’Assemblea Nacional Catalana i l’Associació de Municipis per la Independència de Catalunya dels delictes de rebel·lió i sedició.

Finalment, els consellers Laia Estrada i Jordi Martí han assenyalat ensems que confien que aquesta moció rebi el suport de la resta de grups polítics municipals “que estiguin realment compromesos amb el dret democràtic de la llibertat d’expressió i amb el principi de respecte a la voluntat popular”. Els regidors de la formació anticapitalista han anunciat que les mobilitzacions contra la persecució política empresa per les autoritats judicials espanyoles continuaran, i han emplaçat a la manifestació que tindrà lloca a Barcelona el proper 7 de maig sota el lema Davant l’ofensiva antidemocràtica de l’estat espanyol, desobeïm per la Independència.

Tarragona, Països Catalans, 19 d’abril de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!