Prendre la paraula

jordimartifont

17 d'abril de 2016
0 comentaris

[NdP] La CUP de Tarragona presentarà una moció en solidaritat amb els joves encausats arran del desallotjament del Centre Autogestionat Can Vies

escrig
El Grup Municipal de la CUP de Tarragona defensarà al Plenari Municipal del proper divendres 22 d’abril una moció en defensa del joves encausats arran del desallotjament del Centre Autogestionat Can Vies, al barri de Sant a Barcelona. Els fets van tenir lloc 26 de maig de 2014, quan l’Ajuntament de Barcelona va decidir trencar unilateralment el diàleg amb aquest Centre Social i desfermar un desproporcionat operatiu policial que posava fi a disset anys de trajectòria d’un projecte popular i autogestionari i a una experiència comunitària que havia esdevingut un dels grans impulsors socials i culturals del barri de Sants i que aplegava al seu voltant diverses entitats i col•lectius d’aquest districte.

Al cap de tres dies consecutius de protestes en rebuig a l’intent d’enderrocament de Can Vies, van ser detinguts diversos grups de joves, entre els quals n’hi havia de les comarques del Camp de Tarragona. Aquests joves, tot i no oferir resistència, vam patir la violència de diferents unitats de la policia antiavalots, fins al punt de rebre lesions. Els joves van estar detinguts tres dies i dues nits, i els fets que descriuen en les seves declaracions són plens d’humiliació i dolor i no tenien altre objectiu que causar-los-hi por, afectant la seva integritat física i psíquica. Encara que el desenllaç de la resposta repressiva va acabar amb la recuperació de Can Vies, i que l’Ajuntament de Barcelona es va retirat de l’acusació particular, la Fiscalia de l’Estat va sol·licitar elevades penes de presó pel joves encausats.

Davant aquest cas de repressió i de criminalització dels moviments socials, la CUP de Tarragona demanarà davant del Plenari Municipal del dia 22 d’abril que l’Ajuntament de Tarragona es solidaritzi amb les persones encausades per defensar Can Vies i que el consistori demani a la Generalitat de Catalunya que es retiri com a part acusatòria en aquest cas. A més a més, la moció de la CUP també demana que l’Ajuntament de Tarragona es comprometi a no entorpir els processos d’autoorganització i autogestió d’espais alliberats que es puguin desenvolupar a la nostra ciutat, així com el reconeixement de la tasca d’apoderament social, de creació d’alternatives, de promoció d’una sociabilitat solidària i d’un activisme cultural que no passa ni per l’estat ni pel mercat com el que ha desenvolupat Can Vies a Barcelona i, en el seu moment, altres centres socials a Tarragona mateix com La Colomera o L’Espina.

Per una altra banda, dos dels joves encausats pels fets de Can Vies, Carles i Albert Escrig, veïns d’Arenys de Munt, han participat aquesta tarda a Tarragona a una xerrada pública a la URV en el marc de la campanya “Quatre Roses” que demana suport als joves encausats. Els germans Escrig han descrit a la xerrada d’avui que la seva detenció va ser totalment fortuïta i que “aquells dies de maig de 2014 el barri de Sants es va militaritzar, i tot seguit es va iniciar una cacera de bruixes aleatòria i indiscriminada que es va traduir en detencions gratuïtes”.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular
Tarragona, Països Catalans, 15 d’abril de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!