Prendre la paraula

jordimartifont

19 de gener de 2016
0 comentaris

La CGT d’Ensenyament de Lleida davant el nomenament de la nova consellera d’Educació

La consellera Irene Rigau i la directora d'atenció a la comunitat educativa i família, Meritxell Ruiz, han explicat les dades de preinscripció aquest dilluns.
COMUNICAT DE LA SECCIÓ D’ENSENYAMENT DE LA CGT LLEIDA DAVANT EL NOMENAMENT DE LA NOVA CONSELLERA D’EDUCACIÓ

Després de gairebé 3 mesos de neguit social i institucional viscut arran de la no investidura a la presidència de la Generalitat i que no permetia establir un govern on de manera il·lusòria ens ensumàvem canvis, ara veiem que aquests canvis tan esperats vénen amb signatura coneguda. Sembla que diumenge passat els anhels de molta gent foren culminats amb la tan desitjada investidura del president que, segons ells, ens ha de portar la independència. A més, l’escenari actual ens demostra que moltes de les capes institucionals i de les capes socials han vist arribar al final del camí els seus somnis de llibertat nacional.

Tanmateix, des de CGT Lleida sabem que ara comencen 18 mesos de continuisme polític en matèria
d’educació i no tenim cap intenció de justificar-ho amb l’excusa del període excepcional en què ens trobem. Ans al contrari. Justament perquè s’estan creant les bases del que ha de ser un nou país, creiem que és el moment ideal per mostrar el nostre rebuig més profund a la nova consellera d’educació, Meritxell Ruiz. Una consellera amb un passat gens innocu en el tema que ens ocupa.
Prova d’això són les últimes mesures aplicades durant la gestió d’Irene Rigau però que porten la signatura de la seva actual successora. Cal recordar que la nova consellera d’educació era la responsable de la Direcció General d’Atenció a les Famílies i a la Comunitat Educativa. Això a la pràctica vol dir que, en només 4 anys al capdavant de la direcció (des de principis de 2011), la senyora Meritxell Ruiz és la responsable de la retallada més gran de beques menjador en tots els anys d’aquesta suposada democràcia.

Un altre exemple de les polítiques promogudes per aquesta llicenciada en economia, ex assessora de la Caixa i antiga diputada al parlament per Unió és l’informe pediàtric de P-3. Un informe que en un principi només es demanava als infants matriculats en centres d’alta complexitat educativa i que ara també els demanen als de les escoles rurals. Aquest informe que venen com a una fórmula infal·lible per detectar qualsevol problema des de l’arrel, no és més que una estigmatització dels infants des de l’arrel. L’única mesura del Departament per solucionar possibles mancances pedagògiques és la d’assenyalar malalties i/o deficiències des del minut zero, sense oferir cap mena de dotació per tractar allò que s’hagi detectat: ni formació per al professorat que hi hagi de treballar, ni material específic, ni TEIs… NO RES!

Portem molts anys aguantant les polítiques antisocials i antipedagògiques de la conselleria amb retallades de docents, decrets de plantilles, tancaments d’escoles, creació d’escoles amb barracons, reducció dràstica de beques menjador per a famílies cada cop més a prop del llindar de la pobresa, decrets per anul·lar la formació continuada dels professionals, disminució lamentable dels recursos personals, materials i educatius que impedeixen que les escoles puguin mantenir la qualitat educativa, aposta clara per l’escola concertada en detriment de l’escola pública, subvenció a centres religiosos de l’Opus Dei que, a més de fer propaganda catòlica, segreguen per sexe, etc. I ara sembla que aquesta història no variarà gaire.

Viscut aquest camí, des de la CGT no tenim cap esperança que la nova consellera, mà dreta de la Rigau i valedora de les seves polítiques educatives, comporti algun tipus de canvi positiu. Per això, estarem, com sempre, a l’aguait fiscalitzant i denunciant amb el puny tancat totes aquelles mesures antieducatives i antisocials en matèria d’educació que repercuteixen negativament en els infants i en la classe treballadora.

Canviar-ho tot perquè res no canviï? No, gràcies!

MERITXELL RUIZ: L’EDUCACIÓ NO ÉS UNA MERCADERIA!
Lleida, 13 gener de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!