L’empat dels 1.515 i la CUP com a exemple de democràcia política

ssssssssssssssssssss

Si hem empatat a 1.515 vots a l’Assemblea Nacional Extraordinària de la CUP ha estat perquè totes i tots a la CUP i voltants ho podem decidir tot. I alguns diran que això és impossible d’aplicar a la realitat però sempre preferiré aquesta aturada menor d’un temps petit que la paràlisi que les 200 persones exerceixen en la societat total a partir d’estructures piramidals que es voten un cop cada quatre anys i roben la resta.

L’exercici de la democràcia porta aparellada la possibilitat de determinacions no tan ràpides com l’exercici de l’autoritarisme, però és clar també que , si parlem del “procés” catalunyès, les formes autoritàries de Mas i companyia van aturar el procés sencer mesos i mesos passat el 9N fins que l’amo i senyor va pensar que tenia prou collada ERC per no fer el ridícul que ha fet ara en les Eleccions Espanyoles en què anaven sols.

I dic “autoritari” quan parlo de Mas i voltants perquè no decidir les coses entre totes i tots no és democràtic, per molt que ell ho anomenin així. La CUP exerceix una democràcia real i explícita i és per això que és tot un exemple de com cal construir ara i aquí les formes democràtiques de governança. La resta d’opcions, les que no contemplen tractar la gent com a adults amb dret a dir-ho tot sempre i decidir, continuen els camins autoritaris i allunyats de la base que només veuen les multituds com a masses de bens que només tenen dret a belar.

I no, no és lògic fer, alhora, rodes de premsa sense preguntes. I en això és clar que cal millorar, només faltaria.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *