Escarbar la nit (43, 14 d’agost de 2015… Papers i el Kurdistan)

images
La gent s’ho ven tot i si és paper imprès, a pes. És per això que aquesta setmana he pogut adquirir per 30 euros els deu volums de la “Història Universal de l’Art” de Planeta. Sí que hi ha Internet i la Viquipèdia, però què voleu que us digui, això no té preu… I més, a preu ja “normal”.
-“Homenots de Tarragona. Biografies mínimes”, de Joan Antoni Domènech, publicat per Tocarferro. Que inclou semblances particulars de personatges tarragonins i entre ells un de marçalenc, Marcelino Gavaldà, falangista, calavera i secretari de l’Audiència de Tarragona en els anys més durs del franquisme. Per conèixer s’ha de saber.
-“Joan Fuster, llibre a llibre. Diccionari bibliogràfic”, de Salvador Ortells (coord.), de les Publicacions de la Universitat de València. Per saber què encara no he llegit o no tinc d’ell… i llegir què en pensa altra gent sobre aquests llibres, aquestes idees.
-“Kurdistan, el poble del sol. Una història política”, del Jordi Vàzquez, amb pròleg del Quim Arrufat, publicat per Tigre de Paper. Un magnífic llibre ple de dades i ben escrit (pel pròleg sol ja val la pena haver-lo comprat i crec que el Quim hauria d’escriure més) que de moment devoro amb ganes per establir una mica les bases de coneixement sobre un dels llocs i una de les revolucions que m’agradaria conèixer amb molta més profunditat. No deixeu de llegir-lo.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *