Prendre la paraula

jordimartifont

28 de febrer de 2015
1 comentari

Comunicat de CGT: Fora les religions dels centres educatius! Cap adoctrinament!

arton4050
El dimarts 24, es publicaven en el BOE els currículums de religió catòlica amb els nous textos bàsics per primària, secundària i batxillerat.

Com a conseqüència del Concordat entre l’Estat espanyol i el Vaticà del 1979 els continguts els ha desenvolupat la Conferència Episcopal Espanyola, la qual cosa ens dóna una mostra clara que els seu principal interès és la l’ensinistrament ideològic i no pas la pedagogia. A aquestes alçades de la història de la humanitat i dels seu desenvolupament social és absolutament incomprensible que un currículum suposadament pedagògic sigui desenvolupat per una jerarquia eclesiàstica i que aquesta mateixa faci la selecció del professorat que el durà a terme. I que tot això es pagui amb diners públics i sigui avaluable.

Com no podia ser d’una altra manera s’introdueixen mecanismes absolutament contraris a la pedagogia activa com pregar a Déu a Primària; ahistòrics com la manca de referències a d’altres religions i als plantejaments ateus o agnòstics; o clarament acientífics com el creacionisme front la teoria de l’evolució de les espècies.

S’escriu en el currículum publicat al BOE: “Dios ha creado al ser humano para que sea feliz en relación con Él. Los relatos bíblicos de la Creación y el Paraíso ejemplifican bellamente la finalidad de la creación de la persona y el mundo entero para su servicio”

Però, aquesta concepció arcaica i acientífica no és queda en el espai íntim de les creences personals sinó que envaeix i condemna les contràries o diferents: “No obstante, els ser humano pretende apropiarse del don de Dios prescindiendo de Él. En eso consiste el pecado. Ese rechazo de Dios tiene como consecuencia en el ser humano la imposibilidad de ser feliz”

Més d’un segle després de l’Escola Moderna de Ferrer i Guàrdia des de CGT Ensenyament continuem reivindicant la laïcitat i els coneixements científics i racionals. Per la qual cosa, exigim la retirada immediata d’aquest currículum d’adoctrinament i reivindiquem que els centres i els currículums educatius siguin lliures de religions i altres ensinistraments doctrinaris, com ara l’anomena Economia Financera de la consellera Rigau.

CGT Ensenyament

  1. Ja prou em guardare de defensar l’assignatura aquesta, però no trobo lògic per part de la CGT de definir la Creació tal com esta escrita al llibre de Gènesi ( i per extensió, al Creacionisme o al Disseny Intel·ligent) com a plantejaments acientifics, tenint en compte que hi ha científics que són partidaris d’aquests plantejaments:

    http://noticias.adventista.es/2015/02/27/s-n-r-albert-einstein-afirma-en-una-carta-que-dios-creo-el-mundo/

    Sobre la publicació al BOE del currículum de l’assignatura de religió catòlica, li remeto al comentari que vaig fer a un altre blocaire de Vilaweb:

    http://blocs.mesvilaweb.cat/adasi/?p=269025

    Atentament, i bona setmana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!