Prendre la paraula

jordimartifont

26 de juliol de 2014
34 comentaris

Pujol, un lladre que confessa… per salvar-ne d’altres

Jordi-Pujol-Girona_ARAIMA20121103_0167_20(La foto és de l’ARA)

Sé que posar aquest titular a un article l’impossibilita per ser reproduït en la majoria de mitjans de comunicació però és que ara no ho he dit jo. Ho ha dit ell, el lladre, la persona que ha amagat munts d’euros per no pagar impostos aquí i, per tant, per no pagar res del que és públic, universal, de totes i tots. Que aquest lladre hagi estat “president” d’aquest tros de món no impedeix que les paraules siguin les que són i que un lladre sigui un lladre, aquí i a la Xina popular, que deia un altre…

Pujol (Jordi) admet, despŕes d’anys i panys, que és un lladre. Que tenia diners amagats a l’estranger, on no tributaven, i la cosa ha durant més de trenta anys. És a dir que mentre ell parlava del país, de ser honest i de mil ximpleries més, robava i no callava. No és nou però provoca fàstics grans en el cas d’una persona que s’ha dedicat bàsicament a “fer país”, que és com dir “a robar darrere del nom de…”

Els ultres de la cosa, i la cosa és la veneració del poder que els ha permès ser el que són, llepen i lloen el pare carabasser (com Mikimoto) i escriuen que sense ell no seríem on som. És veritat, seríem molt més enllà; tindríem un pais on valdria la pena viure i no tindríem vergonya de dir que som, quan sortim de viatge, d’un dels països més corruptes del món on fins i tot el president roba per a benefici propi. I si algú encara dubta de no dir les coses pel seu nom per no afectar negativament “el procés”, torno a repetir que ell no ha tingut cap mena de relació amb el procés d’alliberament nacional en què ens trobem, ni ell ni Mas, tot i que amb els mitjans agafats de la mà encara hi ha ximpes que s’ho creuen i pensen que “gràcies a ell, som on som”.

CyU voldrà fer net i diuen que posaran tallafocs. Com si l’incendi no l’haguessin provocat i atiat ells, l’incendi de la sanitat pública, l’incendi de la destrucció de l’escola pública, l’incendi de vendre-ho tot per “pagar el deute”… És clar que no ho han fet sols, perquè la seva companyia és gran i alhora mínima. Gran perquè afecta tots els partits parlamentaris menys la CUP però petita perquè els que creiem que ningú no ens representa sabem que els figurants del Parlament no són res més que això, figurants, i alguns amb un pèssim paper de xoriços i lladres, malgrat els toqui portar corbata. I al final tot haurà estat una maniobra per salvar els nois, que són els que per la seva edat (Pujol ja és massa gran) podrien fer cap a la presó.

Sense cap mena de dubte, la presó és una estructura de classe, de classe contra classe, perquè mai cap ric hi fa cap, o gairebé cap, perquè també hi ha rics tan ximples que roben massa i fora d’hores. Però si ets ric i robes quan toca i dintre d’unes normes, no pateixis que com Pujol, mai no et passarà res. I no diguem ja si estàs a favor del procés, alehsores encara hi haurà llepes i tot que demanin clemència i que diguin per tu que tot t’ho deuen, que has estat un patriota de pedra picada… En fi, país…

    1. El que més mal em fa a mi, es que ell mateix ho va negar públicament, que mentía amb una tranquilitat esgarrifosa, com si mentir fos per a ell, una normal, vaja, que hi tenía práctica. En aquella compareixença a la tele (Antena 3- Susana Griso), jo m’el vaig creure¡¡¡ . Per aixó estic ara con estic,
      encara que jo no l’havia votat mai, pero em merexia un respecte.

  1. Jo també crec que ets injust…. Si avui emprenem un procés que ens portarà de ben segur tard o d’Hora a la sobirania com a poble és en part gràcies a la política feta els darrers 30/35 anys mantenint viva la flama de la cultura i de L’Esperit català (no penses pas que ICV o PSC o UDC ho haguessin fet oi?)
    Tampoc es pot qualificar a tot un partit (que el formen persones) de lladres per les malifetes d’un seu dirigent (malgrat sigui el president)
    També et diré que jo al contrari de tu si que em sento orgullós (molt orgullós) de proclamar la meva catalanitat arreu del mon.
    I per acabar, dir-te que no defenso gens ni mica ni a lladres ni evasors de capitals siguin d’on siguin i es diguin com es diguin.

  2. Noi, només he llegit fins on poses “CyU” amb i grega. Això t’ha retratat i és evident que no cal continuar llegint perquè ja sé de quin peu calces.

  3. Tens tota la raó, aquest senyor ha fet país, un gran país submís. Ens feia creure, és el creador de : “Tenim més autonomia que molts països independents”. Fem net i endavant.

  4. Noi, tot i que podria compartir part de les coses que dius, en cap cas ho podria fer amb la forma en la que ho dius. Cal desprendre tanta bilis i tant odi (social?) ???. Entre el títol i els primers paràgrafs et limites a repetir (jo diria que vomitar) directa o indirectament la paraula lladre. No és que vulgui justificar aquest afer del president, tot el contrari, ja que crec que tot plegat ens fa mal com a societat i com a país. De cap de les maneres puc acceptar la demagògia que feu els de la teva corda en responsabilitzar el govern actual de l’asfixiada generalitat, i de pas als qui els hi donen suport, de les retallades, quan sabeu de sobres que l’única manera d’evitar-les seria deixar de pagar el deute. Imagina’t, si prou difícil ho tenim per a la consecució d’un estat propi, hi ha qui prioritza fer la revolució anticapitalista mundial des de Catalunya. El nou estat que molts volem l’hem de construir entre tots, i estic totalment d’acord en fer-lo just socialment i lliure de corrupció. Però davant de certes actituds per part de qui es creu estar en possessió de la veritat, a modus de doctrina religiosa, crec que serà difícil confrontar ideals durant el procés constituent del nou estat. Tant de bo que puguem arribar en aquest estadi. Vull deixar clar que mai he votat CIU.

    1. Gràcies per l’apreciaicó. Molt ben llegit. Aquest article només serveix per dir lladre a qui ho és, a qui ens ha insultat dia sí i dia també dient-nos de tot des de la plataforma que els mitjans li donaven, contra qui ha avalat xoriços de mil formes, ha practicat la submissió i ha volgut fer de la història de la seva classe la història nacional. Dir-li lladre és el mínim. Talcom avui alguns el lloen i tampoc argumenten res. Salut i gràcies

  5. Sr Martí i Font, bona tarda.

    Vull comentar algunes paraules del seu article que m’han sobtat, començo:

    El titular “un lladre que confessa… per salvar-ne d’altres”, és una mica raret, per agafar-ho amb pinçes. D’on ho ha tret aixó? En el comunicat del Sr Pujol no ho veig per enlloc. A més a més, em sembla molt capciós. Altres qué? LLadres? Ratpenats? Musaranyes? O pastanagues? Sembla que està mancat d’alguna paraula més.

    Desprès: “Que aquest lladre hagi estat “president” d’aquest tros de món no impedeix que les paraules siguin les que són i que un lladre sigui un lladre”. A part de les seves maneres d’escriure que em semblen una mica agosarades, segons el diccionari de l’enciclopèdia catalana, lladre és “Persona que roba” i crec que en aquest cas ell no ha robat res. Hagués pogut ser més curós, Sr Martí, i dir-li defraudador, persona que defrauda. I que és defraudar? Jo li dic: No correspondre alguna cosa a allò que hom n’esperava. En aquest cas l’hisenda espanyola, no la catalana, no s’ho oblidi.

    “Els ultres de la cosa, i la cosa és la veneració del poder que els ha permès ser el que són, llepen i lloen el pare carabasser (com Mikimoto) i escriuen que sense ell no seríem on som”. Aixó em sembla de caragirat. A part de dir-li que crec que el Sr Calçada ( que vosté vol tirar per terra) ha estat un molt bon professional i compromés SEMPRE amb el país. Potser teniu enveja?

    “És veritat, seríem molt més enllà; tindríem un pais on valdria la pena viure i no tindríem vergonya de dir que som, quan sortim de viatge, d’un dels països més corruptes del món on fins i tot el president roba per a benefici propi”. Més enllà d’on? Jo no he tingut mai vergonya de dir a tot arreu que sóc catalana.Països més corruptes del món? En quin planeta viu Sr Martí? I altre volta amb el President…

    Aixó de CyU, crec que és que se l’hi ha anat el dit de tecla.

    I tota la resta de l’article….és d’un nivell que “passo” de comentar res.
    Sr Martí,filòleg, professor, periodista i escriptor, jo m’ho faria mirar, aixó no pot ser.
    P.E:disculpi’m les meves faltes ortogràfiques.Ah i una darrera cosa… sóc votant de la CUP.
    Salut.

    1. Gràcies per les indicacions i apreciacions. Voti qui vulgui que jo faig el mateix, votar o no votar qui vull. El nivell el triem quan escrivim i per a qui ens ha maltractat tan sovint de paraula i d’obra (Pujol) no crec que cap altre nivell pagui la pensa de fer-se anar. Això sí, quan parlem de tems importants i, sobretot, que ens agradin o amb què gaudim, aleshores ens hi posem i ens hi posarem a fons. Gràcies.

  6. SI EN PUJOL NO HAGUÉS ESTAT PRESIDENT DE LA GENERALITAT I NO HAGUÉS REPRESENTAT EL QUE HA REPRESENTAT AIXÒ NO HAURIA PASSAT.

    I ELS SEUS FILLS TINDRIEN L’ HERÈNCIA DE L’ AVI PERFECTAMENT LEGALITZADA PERO LA DÈRIA DEL PARE PER CATALUNYA I SER-NE PRESIDENT DE LA GENERALITAT HA FET QUE HO HAGIN PERDUT TOT I MÉS.

  7. Aquest odi que tens a Convergència (CyU) et farà malbé els ronyons.

    Mira’t al diccionari la definició de lladre.

    Pujol ha defraudat l’hisenda sí, però mentre no es demostri el contrari no ha sigut corrupte.

    Tu no has defraudat hisenda? I si no ho has fet, no t’agradaria fer-ho?

    De corruptes n’hi ha moltíssims de defraudadors ho som tots, els que ho poden fer o els que ho farien si podessin.

    1. Lladre és qui roba. Tots som defraudadors? Sí, no? I de la crisi també en som tots culpables per viure per sobre de les nostres possibilitats. Pensament d’esclau, cap de serf.

      salut i reverències

  8. Aquest odi que tens a Convergència (CyU) et farà malbé els ronyons.

    Mira’t al diccionari la definició de lladre.

    Pujol ha defraudat l’hisenda sí, però mentre no es demostri el contrari no ha sigut corrupte.

    Tu no has defraudat hisenda? I si no ho has fet, no t’agradaria fer-ho?

    De corruptes n’hi ha moltíssims de defraudadors ho som tots, els que ho poden fer o els que ho farien si podessin.

  9. Ja al començar el teu article, dius una gran mentida “ Sé que posar aquest titular a un article l’impossibilita per ser reproduït en la majoria de mitjans de comunicació..”la major part de mitjans de comunicació el publicaran i alguns d’ells amb molt de gust, bàsicament els mitjans cavernaris. També el faran seu tots els “intel•lectuals” que publiquen manifestos. Lo que es segur que no et publicarien aquest article, si parlessis d’altres personatges, els que fan carreteres i trens o magatsems de gas, que son la ruïna de l’erari públic i donant a aquets personatges el tractament que es mereixen. Però ni tu ho faras, ni si ho fas t’ho publicaran.
    Aquets personatges de qui parlo jo, ni reconeixen la seva baixesa, ni molt menys es disculpen o demanen perdó. Però tu no t’atreviràs a esmentar-los.
    En canvi, ho fas amb algú que ha estat a la presó per “delictes” ideològics, que ha estat perseguit pels fiscals de l’estat, seguint indicacions polítiques i que ha treballat honestament al front del govern de Catalunya i que es disculpa i sense embuts, demana perdò.
    Sigues valent home, que tens fusta d’inquisidor. Potser per això, no reconeixeràs la teva falsedat al començar l’article, però tens molta feina a fer amb els personatges que t’assenyalo, tractant-los amb el mateix estil que el teu article d’avui. Espero poder-te llegir.

    1. Escric sobre molts temes però denunciar la corrupció n’és un i l’article de Pujol ni és el primer ni serà el darrer, llest. Ho faig amb algú que s’ha carregat el nostre territoti amb centrals nuclears, centrals eòliques (que vam racionalitzar), transvasaments (que vam aturar), destrosses diverses i sempre en el nom del mercat i amb la força de l’Estat (sigui espanyol de sucursalitzat en la Generalitat). Ho faig sobre algú que en 23 anys de govern mai va desenvolupar l’Estatut en la part que hagués afavorit la majoria de la població, és a dir la classe treballadora aplicant les competències en matèria d’IPC. En fi, no acabari, tanta reverència cap a un lladre em provoca una mica de fàstics, sincerament, però entenc que siogueu incapaós de mirar més enllà de TV·. I no parlo del tema nacional perquè si algú ha lluitat contra la independència i contra la nació plena aquest és precisament ell.

  10. Lo que es discutible, no ho penso discutir amb tu, no cal. Però si vols repartir qualificatius de lladre et remeto als personatges que t’indico.
    Una cosa si que m’agradaria que m’expliquesis,¿ quina es la central nuclear que s’ha construït en l’época Pujol ? A mi, lo que em provoca fàstic es la lleugeresa i falsedat dels arguments que utilitses.

  11. Bon dia:

    L’objectiu ara es que Catalunya vol ser independent, i aquests ultims fets d’en Pujol no benefician aquesta carrera cap a l’independencia.
    Pero si tant estima Catalunya per que no es retira definitivament de la vida politica per afavorir encara mes aquest cami cap a l’independencia i aixi anar mes rapid.
    Es necesari anar cap endavant.

    1. Pujol mai ha volgut Catalunya independent, tot i que darrerament diu que si no hi hagués cap altre remei. La dreta d’on ell és no vol cap canvi, ni aquells que fan que tot continuï igual, perquè permanar no en calen de canvis…

  12. Pujol, un lladre que confessa… per salvar-ne d’altres ?.

    QUINS altres.. ????…

    Que dolent que ets Jordi, Jordi Martí vull dir, es clar.. em pensava que tenies alguna cosa a dir, informació rellevant… però res.

    Quin article mes dolent noi… i per això et paguen ?
    Fes-t’ho mirar noi.

    1. Ou que balles, no em paga ningú per escriure això que tan poc t’agrada. Així que ja pots respirar, els teus diners “a buen recaudo”, però compte!, no fóra cas que algun altre “pujol” te’ls robés… ai no, te’ls extraviés… Salut

  13. I per qué els te amagats? Aquest calers son comisions d’obres i contractes que hem pagat tots. Que torni fins l’última pela. Lladre fastigós. Vergonya. Molta vergonya. I jo pagant i pagant i si em descuido quansevol cosa, un 20% de recàrrec. I coses pitjors. Sanitat, educació, etc,etc. A pagar, pagar i pagar per rebre uns serveis penosos.
    A la garjola JA!!

  14. si, si, lladres, i en fa un munts d’anys. pujol, prenafeta, macia alabedra, cas palau,banca catalana, cas treball, etc….., 20 anys on si senyalaves els lladres et deien botifler, anticatala, antisistema.
    Si, si, odi, molt odi, d’ells contra nosaltres.
    Independencia per canviar-ho tot.

  15. Els llimacs donen voltes sota el totem que flameja, la pell humida els evita cremarse amb les guspires. Despres es rebolcaran damunt les cendres tot invocant la creaci’o d-un nou totem quer els doni aixopluc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!