Prendre la paraula

jordimartifont

3 d'octubre de 2013
2 comentaris

Projecte Castor: quan els terratrèmols arriben a casa

Just quan ja marxava a dormir un cop acabada la feina a l’ordinador, la taula s’ha bellugat. M’ha semblat estrany però com que tampoc sabia per quèho feia  i el moviment ha estat petit no m’he preocupat, fins que ha començat a vibrar una mica més. Ha estat un moviment curt i discret però fora de qualssevol dels moviments que en condicions normals aquest moble realitza, que són més aviat pocs per no dir cap. Almenys a casa meva… (Continua)

Ràpidament la notícia que aquests dies corre per les xarxes, diaris i revistes de la zona m’ha vingut al cap. Un terratrèmolt! El projecte Castor! Florentino Pérez! Es tracta d’un projecte de magatzem submarí de gas començat durant el Govern de Zapatero que entre el 2006 i el 2010 es va tirar endavant amb perforacions a la costa de Vinaròs fetes per l’empresa Escal UGS, una empresa participada en dues terceres parts per Florentino Pérez a través d’ACS.

Des de mitjans de setembre, s’han enregistrat prop de 300 terratrèmols, deu dels quals s’han notat. L’empresa diu que ha aturat la injecció de gas, que arriba fins a 1.700 metres sota el nivell del mar. El sisme d’avui ha superat els quatre graus de l’escala Richter i ha estat perceptible fins a Vilanova o Lleida. A Tarragona, molta gent l’ha notat però és a les Terres de l’Ebre i la costa del Sénia on més s’ha notat i on més perill hi ha, amb nuclears i altres complexos industrials que fan patir molt la gent del territori i amb raó. Cal aturar el Castor ja i acabar amb aquest perill més que evident. Avui, no demà!

  1. Ha estat un moviment curt i discret però fora de qualssevol dels moviments que en condicions normals aquest moble realitza”

    Ets una mina literaria. Jo us ho explico: el Jordi té un vibrador amagat al calaix per donar-se gustet quan no el veu ningú, i normalment se’l deixa encès i es belluga, d’aquí que el moble, en condicions normals realitzi moviments.

    Els d’ahir, doncs, podien ser un terratremol, o un pet qualsevol del Jordi, el primer una llufa de baixa intensitat, i el segon un pet amb cua. La culpa del gas acumulat a la zona intestinal, a la que el tal Jordi anomena Castor.

    Aquests petits terratrèmols van de luxe per justificar algunes ventositats! 

  2. Perill nuclear greu i imminent

    Això és una bogeria! Com pot ser que deixem jugar amb coses així.

    Necessitem ser amos de casa nostra urgentment. Independència ja!

    Aquesta gent volen destruir-nos. Ja van fer passar el tren d’alta velocitat per sota de la Sagrada Família i el Sr. Rigol que aleshores era cap de la comissió de la Sagrada Família i no va moure ni un dit eficaç per a evitar-ho. i que avui vol convèncer el Sr. Mas per que s’acosti a les tesis de Duran i Lleida i de Navarro contra la Independència de Catalunya. Quina vergonya tot plegat!

    Jo no he vist que els Presidents de Catalunya i del País Valencià s’hagin mobilitzat davant de Madrid ni de Brussel·les per aturar aquest risc de primera magnitut que pot fer tan mal a les respectives poblacions.

    Quins responsables del nostre país tenim?! On són?!

    És que no hem vist tots plegats el que va passar i encara està passant al Japó?

    Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!