Prendre la paraula

jordimartifont

23 d'agost de 2013
0 comentaris

Escarbar la nit 31 (23 d’agost de 2013). Identitats, poesia i revolta a La Llibreria de Perpinyà a Prada

Viatge a la Catalunya del Nord i adquisició de materials a la Universitat Catalana d’Estiu, per tant a La Llibreria de Perpinyà, que avui porta la Joana Serra i abans es deia la Llibreria Catalana de Perpinyà.
-“Les identitats a la Catalunya contemporània”, un llibre coordinat per Jordi Casassas editat per Galerada, Cabrera de Mar, 2009. Un volum que aplega un munt d’articles al voltant del que el títol enuncia i entre aquests un de bàsic pel qual vaig decidir adquirir-lo i llegir-lo: “La identitat obrera en la historiografia: representacions i autorepresentacions del moviment anarquista català al seglenXIX”, de la Teresa Abelló. El text de l’Abelló tracta de La Academia i de “Garibaldi, Historia liberal del siglo XIX”, ja en parlarem… (Continua)

-“Josep Guia. L’independentisme complet”. Un llibre-entrevista de Núria Cadenas, de l’Editorial Malhivern, la Garriga, 2013. Per rellegir què diu que pensava i què diu que pensa Josep Guia tot i que el que n’he sentit darrerament és ben lluny del que jo mateix defenso i penso. Nostàlgia? No crec, més aviat recerca del coneixement en l’àmbit independentista…
-“La revolta dels enllaçats”, de Tomeu Martí, Lleonard Muntaner Editor, Palma, 2013. Tal com diu el subtítol del llibre: “Crònica de la major mobilització a favor de la llengua catalana a les Illes Balears”. Caldria afegir-hi “incompleta” perquè el tema encara no s’ha acabat però venint del Tomeu segur que el relat continua i la lluita encara més.
-“Els setze de la 26. Oratori NY”, de Joaquim Auladell, Llibres de l’Índex, Barcelonha 2012. Un llibre regalat per l’autor que tinc curiositat a llegir a veure què diu. Una peça de peces de teatre que com a mínim sembla inquietant…
“Obra poètica completa”, de Marià Villangómez, publicat per El Far de Viena, Barcelona 2013. El poeta eivissenc complet en reedició de la seva obra completa que va publicar El Mall fa un munt d’anys. Poeta del terròs i del somni, o dit d’una altra manera, de volar sense perdre de vista la terra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!