Prendre la paraula

jordimartifont

25 de juliol de 2013
0 comentaris

Crema Londres a Tarragona (vint-i-cinc): ?Seu del tacte?

Una. I dues. No tres. Dues mans i deu dits. Són només mans el que veig i és amb la imaginació que penso tota la resta, per refer dins del cervell la resta de tot el cos que era aeroport fa unes setmanes i ara és mans. Queda clos el cap, on mai no podré entrar, ni al teu, ni al d’altres, ni tan sols a voltes al meu propi. I això que és el cap el que em fa humà i la seva forma (i no vull dir ara sols que sigui gros el meu, que també…) la que m’identidica i em dóna les formes generals del meu lloc en el món. Del teu segur que també.

Són només les mans. I una se’n va cap a aquí i l’altra se’n va capa allà, fins a l’indret on els dits petits es toquen gairebé sense saber-ho, de tan poc om els separa i de tant com es noten. “De l’home -i de la dona- miro sempre les mans” canta Raimon al reproductor de cd. I les miro per veure-hi més enllà, ja no per les línies sinó pels sentits, d’un i d’altre, del tercer, quart i cinquè.

Mans soles recorren el món de Londres, els mons barcelonins i tarragonins, el món de la Cava i del Delta tot. El món a les mans i les mans en el món, com a indret humà per a la recerca,

escamot d’avançada de la persona,

màxima expressió del que tenim fora del cap
i seu del tacte,

del tocar amb què aprenem tot el que tenim al voltant

i no ens conformem només a veure.

Dues mans i deu dits.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!