Prendre la paraula

jordimartifont

16 de març de 2013
1 comentari

Escarbar la nit 30 (16 de març de 2013). Sarri, Spinoza, Breccia, Fuster, “Utopia”…

Retomb barceloní amb parada a l’Hortet amb trobada casual amb el Gerard Horta i no casualamb la Maria i el Carlos. Previ pas pel Banc D’Espanya a canviar pessetes per euros i repassada a les prestatgeries de la Laie per acollir més paper imprès a casa meva.

-“Ètica” de Baruch Spinoza, en versió catalana de Josep Olesti, editada per l’editorial Marbot en la col·lecció de Clàssics. Acabada de publicar, de fet és de fa un mes encara no.

-“Història militar de Catalunya”, volum IV, ‘Temps de revolta’, de F. Xavier Hernández, publicat per Rafael Dalmau. Un volum en què se’ns recorda que algunes de les principals “fites” bèl·liques des del XIX fins ara mateix en aquest país les ha lliurat el poble contra l’exèrcit, en aquest cas l’espanyol.

-“Som com moros dins la boira?”, de Joseba Sarrionandia i traduït al català per Ainara Munt Ojanguren, publicat per Pol·len Edicions. Sense cap mena de dubte la joia de la jornada. El llibre de Sarri, del qual només he llegit el pròelg però que em va deixar molt tocat, és el proper objectiu a batre i trobo que és un gran encert haver-lo traduït al català després de guanyar el Premi Euskadi d’Assaig 2011. (Continua)

-“Anarquía en acción. La práctica de la libertad”, de Colin Ward, un dels clàssics anarquistes contemporanis que no conec i que pel que en sé coincideix amb moltes de les cvoses que penso sobre el tema. O sigui que prepareu-vos per a algun article sobre el llibre i l’autor. Potser ja està bé de mirar al segle XIX, no?

-“Utopia”, de Ferran Aisa, publicat per Icaria Editorial dins la col·lecció Antrazyt. Un text sobre els pensaments utòpics que tanta importència han tingut en el desenvolupament de les esquerres dels Països Catalans. Aisa torna a desplegar elseu saber i no para de publicar coses interessants i alhora imprescindibles.

-“Contra el nacionalisme espanyol”, de Joan Fuster, publicat per Curial en la col·lecció La Mata de Jonc. Un aplec de textos de Fuster que ja coneixia de forma separada però aquí en forma de llibre conjunt, fet per Jaume Pérez Montaner per tal de recollir la major part del pensament del de Sueca sobre nacionalisme de forma entenedora.

-“Los mitos de Cthulhu”, còmic dibuixat per Breccia sobre els contes de Lovecraft. El recull de contes de terror il·lustrats que quan jo era petit no suportava quan apareixien al “Creepy” i que ara em fascinen més que mai.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!