Crema Londres a Tarragona: “Muswell Hillbilly”, de The Kinks

(Quarta col·laboració del Carles Ribas en aquest “Crema Londres…” de Prendre la Paraula. Aquí en teniu una versió en directe)

Si hi ha un grup que ha sabut retratar amb una visió crítica i àcida la societat britànica són The Kinks. Si bé hi ha altres cançons de la banda en què s’esmenta Londres, “Muswell Hillbilly” em crida especialment l’atenció. Muswell Hill és un barri londinenc del nord on en Ray Davies va viure. La cançó retrata la nostàlgia d’algú que ha de marxar del seu barri per anar a viure a Muswell Hill, però en realitat representa el fet que molts antics habitants de l’est de la ciutat, com Holloway i Islington, van anar a parar a barris del nord fruit dels nous plans urbanístics de finals dels seixanta i principis dels setanta, que van suposar l’enderrocament de cases antigues i considerades en mal estat. Els antics inquilins van ser reubicats en grans blocs d’apartaments petits en barris prefabricats com Harlow. De fet, l’àlbum, que porta per títol “Muswell Hillbillies” (1971), és conceptual, i hi podem trobar cançons com “Here Come the People in Grey”, de la mateixa temàtica.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *