14 de desembre: sopar retallat de Santa Llúcia a Tarragona

Aprofitant que Tarragona és la capital catalana de la cultura i que es celebra la festa de les lletres catalanes, organitzarem un acte reivindicatiu per la cultura i l’escola pública. Us convidem al sopar retallat de Santa Llúcia a Tarragona i l’entrega de premis Llimona que portarem a terme el proper 14 de desembre, a les 19 hores,  coincidint amb l’entrega dels premis de les Lletres Catalanes que es realitzarà a Tarragona, al nou teatre de la ciutat.

La planificació de la vetllada serà la següent:
19h. Benvinguda a tots i totes, incloses les autoritats polítiques i acadèmiques. Tot esperant que aquestes últimes també entenguin que sense escola pública no hi ha cultura, ni lletres, ni res… De les polítiques no esperem gran cosa ja, la veritat.
20h. Lliurament de premis i lectura del manifest.
20.30h. Sopar retallat.
21h. Concert d’Oscàrboles

Celebra la nit de premis de Santa Llúcia amb nosaltres i no t’oblidis de portar la teva samarreta groga i el teu xiulet per fer-te sentir!
No et deixis el sopar a casa, que estem retallats!!!
Us hi esperem divendres 14 de desembre, a partir de les 19 h, no hi faltis, fes córrer la veu!

(Si obriu a baix podreu llegir el manifest de la jornada)
Assemblea Interzones de Tarragona


Pel camí de la ignorància es descendeix a l’esclavitud, pel camí de l’educació s’ascendeix a la llibertat.

Actualment ens trobem en una davallada de l’ensenyament públic, de la mà de la política educativa de l’actual Consellera d’Ensenyament Irene Rigau, una política educativa que consisteix en la introducció de mecanismes de gestió privada, disminució de despeses i recursos per a l’ensenyament públic, i per tant, més desigualtat d’oportunitats per a l’alumnat i menys igualtat d’oportunitats al nostre país.

Assistim a un desmantellament sistemàtic de l’ensenyament públic; retallades de plantilles de professorat, massificació a les aules, substitucions no cobertes, disminució de professionals; vetlladores, tècniques d’integració, disminució de plantilles dels serveis educatius, i una llarg etc.

Avui, aquí al Teatre de Tarragona, es lliuren els premis a les Lletres Catalanes, i des de l’escola pública volem dir;

Una persona, premi de Sant Jordi de novel·la, un dia a l’escola pública va escriure la seva primera redacció.

Una persona, premi Carles Riba de poesia, un dia a l’escola pública va dibuixar el seu primer rodoli.

Una investigadora, un dia a l’escola va realitzar el seu primer experiment.

Sense l’escola pública ningú sabria llegir les novel·les del premi de literatura. Sense l’escola pocs apreciariem la poesia.

Però a banda de la literatura, de la poesia, de l’art i de la investigació, necessitem una societat de persones lliures, responsables davant de la resta de la societat, solidàries i crítiques. I tot això no es pot construir sense una escola pública, gratuïta i de qualitat.

És per tot això que defensem i defensarem una escola pública sense cap retallada, perquè sense escola no hi ha cultura.

No callarem

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *