Dimecres 9 de maig, 18h, al Mercadal de Reus, defensem l’ensenyament públic de qualitat. Prou retallades!

Els centres públics de Primària i Secundària de la ciutat de Reus i Baix Camp volem manifestar el nostre rebuig al pla de retallades que les diferents administracions  (central i autonòmica) estan aplicant al servei públic d’educació del nostre país. (Continua)

Aquesta retallada afecta negativament  a tot el sistema educatiu  per: 

la reducció de plantilles de professorat, mestres i professionals dels centres -vetlladors/es, tècnics/ques d’integració social, mediadors/es,  etc. i les substitucions no cobertes que col·lapsen el bon funcionament dels centres i provoquen una precària i ineficient atenció de l’alumnat.

-l’augment de la ràtio d’alumnes per aula (de 25 a 30 a Primària, de 30 a 35 a Secundària i de 35 a 40 a Batxillerat i Cicles) que impossibilita l’atenció individualitzada que volem oferir a l’alumnat.

-la reducció de les partides per a despeses de funcionament dels centres educatius i les destinades a infraestructures i equipament.

-la reducció d’oferta a Batxillerat i la paralització dels nous Cicles Formatius de Grau Superior de dos anys.

-l’increment brutal (més del 60%) de les taxes universitàries, sense l’acompanyament d’una oferta de beques, que dificultarà l’accés a la universitat a part de l’alumnat per causes econòmiques.

l’empitjorament de les condicions de treball del professorat i mestres (reduccions salarials, augment de la jornada laboral, retallades en altres prestacions com els complements que es perceben quan s’està en situació de baixa per malaltia, etc.).

Aquestes polítiques de fer recaure la crisi sobre la despesa social (educació, sanitat,  atenció social) són un atac frontal a l’ Estat del benestar, el qual té la seva base en l’existència d’uns serveis públics de qualitat, universals,  que responguin amb eficàcia a les necessitats de les persones i organitzats sobre la base del principi d’igualtat i justícia.

En definitiva, l’ensenyament públic és l’únic que garanteix la igualtat d’oportunitats, la cohesió social, la superació de les desigualtats d’origen, la vertebració de tota la societat en un objectiu comú i el progrés individual i social de tothom, no d’uns pocs.

A més, tots els experts indiquen que la despesa en Educació és la millor inversió possible per al present i el  futur dels pobles. No  podem jugar amb el futur dels nostres joves.

Davant d’aquesta situació no podem callar i creiem que tots, mestres i professorat,  famílies i alumnes, hem d’estar units per reclamar el respecte i la millora de l’ensenyament públic, i per tant animem a tots els centres de Catalunya a unir-se a  aquesta veu a favor d’ un ensenyament públic de qualitat i en contra de les retallades.

CENTRES PÚBLICS DE PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA DE  REUS I BAIX CAMP DE  REUS I BAIX CAMP  

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *