Prendre la paraula

jordimartifont

31 de gener de 2011
0 comentaris

Escarbar la nit 13 (31 de gener del 2011)

-Avui, els meus alumnes de l’Aula Oberta han començat a filmar la seva versió del conte “Por” de Xavi Sarrià, a qui haurem de convidar a l’estrena quan estigui acabat, a final de curs, esperem. El llegeixen, el discuteixen i mirem algunes imatges i escenes d’altres films per acabar proposant com explicar fílmicament el que llegeixen en text. Per tant, treballem la lectura, en veu alta i de cadascú per a ell o ella, l’escriptura, la imaginació, el debat (en català, i deu ser l’únic espai de la seva vida on utilitzen la llengua d’Obrint Pas), l’educació física quan filmen, la imagincaicó… Els “experts” dirien “competències bàsiques” però ells li diuen, molt encertadament, “fer una pel·lícula. I tenen raó, les i els meus alumnes, és clar.
-A la tarda, m’han proposat de fer una minixerrada de deu minuts a la cloenda de l’exposició sobre els cent anys de l’anarcosindicalisme que hi ha al Museu d’Història de Catalunya junt amb altres tres persones (la Laura de la Local de Barcelona de la CGT, l’Ermengol Gassiot i l’Emili Cortavitarte). Hi hem d’explicar què pensem que ha de ser CGT en els propers anys i serà el dijous 10 de febrer.
-Escolto el nou disc del Comelade i del Casassas, on el segon ha versionat el seu poema “Petita escena noctuna” que fem amb Llunàtics de fa anys. La nostra versió, però, és millor, sense cap mena de dubte. Riem, hehehe.
-De cap calendari he passat a tres: el de la Cooperativa de Marçà, el del Centre Quim Soler i el de fruites i verdures amb minitextos.
-Redescobreixo Espriu fent de contista amb els contes de “Narracions”. I realment no entenc com és que ens l’hem deixat perdre d’una forma tan barroera…
-Continuem programant les jornades “Tramuntana sobre anarquisnme i alliberament nacional”, els divendres de febrer, i les jornades de Cinema Polític Català, els dimecres, la primera de les quals serà amb “El coronel Macià”, una pel·lícula acceptable del Forn. Tot a l’Ateneu Llibertari Alomà de Tarragona.
-Demà començo les classes a la URV del màster que em servirà per fer el doctorat i escriure la tesi sobre el Josep Llunas i la Tramuntana, una feinada plaent.
-Dijous, tenim Eleccions Sindicals a Ensenyament i ens hi presentem com a CGT. “No siguis una illa” diu el nostre lema de campanya i ens ha fet el dibuix de propaganda el Quechua. Demà a les vuit, assemblea amb diversos punts per parlar, a la CGT de Tarragona.
-I tot gira i gira i no para mai.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!