Homenatge a Joan Monleon

Mentre la Teletrès es reclama regionalista per boca de la seva directora i reivindica La Trinca anys després que l’Esquerra Independentista informal l’hagi convertit en banda sonora de les seves festes més petardes, la demostració clara i diàfana que tenim el cap colonitzat ha estat la mort de Joan Monleon. D’ell i dels Pavesos ja no se’n parla, ningú no se’n recorda, segurament perquè eren valencians i malgrat fer bandera de la llengua i facturar discos memorables en el seu estil, a dalt ningú no els coneix o no els recorda.
I vull afirmar que la petardada serà sempre més completa amb Els Pavesos i amb el Monle, amb una València que jo crec que encara no ha estat explicada i que Josep Blesa apunta en aquesta entrada que cal llegir. Deixeu-los pas i desregionalitzeu el cervell. Un homenatge per a qui ha defensat una altra forma de fer país, tant o més important que la que han fet altres a partir de llibres, teories, col·loquis i conferències.
Aquesta vol ser també una entrada dedicada a l’Empar, una altra de les habituals del bloc que ha sentit com poca altra gent la mort del seu amic i còmplice Joan Monleon.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *