Prendre la paraula

jordimartifont

31 de març de 2013
0 comentaris

19 i 20 d’abril, III Jornades d’Educació a Tarragona “Llibertat i límits: metodologies actives”

No siguis una illa-CGT muntem les terceres jornades pedagògiques a Tarragona els propers 19 i 20 d’abril amb el títol “Llibertat i límits; metodologies actives a l’escola”. En aquestes III Jornades d’Educació proposem espais per a la reflexió al voltant de l’educació en llibertat i de les metodologies actives a l’aula que respectin el desenvolupament dels infants. Creiem que és important conèixer les diferents possibilitats que ens ofereix l’educació no-directiva per tal d’establir ponts entre l’escola lliure i l’escola pública. L’objectiu és posar-nos en contacte amb projectes educatius diferents tant públics com privats per fomentar la millora de les nostres pràctiques educatives.

Estem molt engrescades amb aquesta proposta i desitgem que, un cop més, la trobada de diferents membres de la comunitat educativa ens aporti experiències riques per seguir compartint les nostres inquietuds, dubtes i il·lusions. Les jornades tindran lloc els dies 19 i 20 d’abril. (Continua)

Deixem de Ser una Illa

El 19 d’abril realitzarem la xerrada inaugural a la seu de la CGT de Tarragona, que serà d’entrada lliure i oberta a tothom.

Les jornades continuaran el 20 d’abril a l’Escola El Miracle de Tarragona

DIVENDRES 19 D’ABRIL

19 h Xerrada inaugural oberta: “Escola Lliure ahir i avui”

A càrrec d’en Emili Cortavitarte [Historiador i membre de la CGT] i Marc Alcega [Secretari de la XELL]

DISSABTE 20 D’ABRIL

9.30h Benvinguda i lliurament del material.


10.00h Tallers expositius

  • Treball globalitzat i interdiscipinar: hort, projectes, tallers i racons”

La presentació exposarà, mitjançant fotografies i exemples, dels treballs realtizats pels alumnes a l’hort, als projectes, als tallers i als racons fent èmfasi en els aprenentatges que els i les alumnes adquireixen.

Es promourà la participació activa de les persones assistents.

Míriam Claudio [Directora de la ZER Poble Nou]

  • Importància d’integrar el cos a l’aula”

La importància de la criança i del vincle, dels pares i dels educadors/es, en el desenvolupament dels infants i com els malestars psíquics es manifesten en el cos físic.

Lola Garcia Olalla [Doctora en psicologia i psicomotricista, professora de la URV] i Cèlia Camps [Psicòloga i Psicomotrocista]

  • Lectoescriptura i creativitat”

Cristina Canon [Fundadora de l’escola El Jardí dels Somnis]

  • “Matemàtiques manipulatives d’infantil i primària”

En aquest taller es presentaran un seguit de materials estructurats amb què els infants poden treballar les nocions matemàtiques bàsiques pròpies de l’etapa d’educació infantil i primària. I, alhora, s’exposarà la manera com nosaltres, en el nostre projecte, els presentem, i n’acompanyem l’ús.

Cristina Riba, Mireya Huguet, Maica Granell i Helena López [Educadores del Submarí Lila]

14.00h Dinar

16.00h Taula Rodona: “Construcció i límits de l’autoritat a l’aula”

Membres de la taula:

Míriam Claudio [Zer Poble Nou], Cristina Canon [Escola El Jardí dels Somnis], Simone Jones [Institut IES Cornudella del Montsant], Jordi Martí [IES Pi del Burgar] i Toni Álvarez [Escola Teresa Godes i Domènech].

18.00h Cloenda de les jornades. Amb l’actuació del Cantautónomo Oscárboles

INSCRIPCIONS

Disposem de 120 places, per apuntar-te, omple el formulari que trobaràs AQUÍ.

La quota de les jornades és de 15 euros. Si no ho pots pagar, posa’t en contacte amb nosaltres per correu electrònic iiijornades2013@gmail.com.

L’ingrés s’ha d’efectuar al núm. de compte corrent 2107 0129 15 3361820293 d’UNNIM com a data límit el 15 d’abril. No oblidis posar el teu nom i cognom i com a concepte JORNADA.

El preu inclou esmorzar del matí i el dinar vegetarià.

*Aquest any també oferim la possibilitat d’un espai per a la canalla amb un plus de 5 euros. Si estàs interessada escriu-nos un correu per acabar de concretar.

*Si vols portar informació o qualsevol altre material educatiu que creguis interessant per a compartir, tindrem un taula on exposar-lo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!