Prendre la paraula

jordimartifont

11 de març de 2017
0 comentaris

12 de març, presentació de “Se vende sanidad pública”


El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona convida tohom i totdon a la presentació del llibre “SE VENDE SANIDAD PÚBLICA” que tindrà lloc el proper dimarts 14 de març a les 19h. al local de la CGT, plaça Imperial Tàrraco, 1 (antiga URV) edifici 2 planta 3, de Tarragona.

“SE VENDE SANIDAD PÚBLICA”
Juan Antonio Gómez Liébana- CAS Madrid: Coordinador del llibre
Ramon Serna: autor del capítol “Catalunya en procés de desprivatització”
Organitza Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona

La transparència d’aquest assaig es reflexa des del seu títol.
Quan es parla de “gestió clínica”, “modernització”, “col·laboració públic-privada” o “externalització”, es dedueix que la sanitat pública està en venda; però només les seves parts rentables, aquelles que poden satisfer els interessos econòmics de les empreses del sector.

Des del sistema de cites mèdiques fins les bosses de sang, passant per les pròpies dades clíniques o malalties, poden ser un negoci. I va mes enllà, perquè amb el sistema de gestió clínica es responsabilitza als propis professionals mèdics de la reducció de la despesa a canvi d’importants incentius.
“Las consecuencias, dramáticas, son bien perceptibles en materia de incrementos en la mortalidad y en la presencia de determinadas enfermedades, de desnutrición, de suicidios o de abandono de los ancianos”, recorda Carlos Taibo al pròleg.

Els autors coneixen de primera mà les xifres i estratègies de la privatització i la seva repercussió, però també han format part de les lluites per la salut. D’aquesta manera, aquest llibre recull les experiències d’aquells professionals compromesos que han buscat alternatives. Van més enllà de la defensa d’un sistema sanitari universal i de qualitat ja que no hi ha salut col·lectiva sense la democratització real del sistema en el seu conjunt i, sense una actuació decidida sobre “los productores de enfermedad”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!