El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

31 de gener de 2010
General
0 comentaris

RECEPTES CONTRA LA RESIGNACIÓ

Aquest migdia CiU ha celebrat l’acte de proclamació pública d’Artur Mas com a candidat a la Presidència de la Generalitat a les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquesta tardor. El pavelló esportiu de la Vall d’Hebron de Barcelona ha quedat petit davant els milers de persones vingudes d’arreu del país. Sens dubte, haurà estat un acte per recordar. Ha estat un acte lluït i ben dissenyat, però el que és més important en termes polítics, hem pogut escoltar un missatge il.lusionant basat en la reivindicació dels valors del catalanisme; aquells valors que van situar Catalunya al capdavant de la modernitat i del progrés.

La primera dècada del segle XXI no ha estat bona per Catalunya. La major part d’indicadors ens són desvaforables. Decreixement econòmic, atur desbocat, desafecció política, sensació de final d’etapa, finançament autonòmic en fallida, autonomia política qüestionada pel Tribunal Constitucional, manca de lideratge polític, etc. El darrer informe del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat, presentat dijous passat, ho expressava de manera sagnant: la desafecció creix dia a dia, el Govern Tripartit de la Generalitat suspèn clamorosament i els votants d’Esquerra també suspenen aquesta fòrmula de govern. I el que havia de ser un dels principals alicients dins de l’oferta electoral independentista, abans de començar el seu trajecte, ha demostrat una preocupant manca de consistència amb motiu de l’elaboració de les seves llistes electorals, segons han publicat avui mateix tots els mitjans de comunicació.

Artur Mas i CiU han presentat avui a la Vall d’Hebron les seves credencials de cara a les eleccions d’aquesta tardor. Un projecte catalanista d’ampli espectre que es planteja deixar enrera l’experiment tripartit, en les seves dues versions de 2003 i de 2006. Catalunya necessita fer un salt endavant, recuperar l’autoestima, preparar-se per superar temps difícils, però amb els seus millors homes i dones al front de les principals institucions d’autogovern. Cal recuperar els valors característics del país que han estat arraconats pel socialisme governant: treball compromés, sentit del bé comú, promoció de la iniciativa empresarial i dels emprenedors, esforç i capacitat de superació i potenciació de la col.laboració i les sinèrgies amb el món associatiu i les xarxes socials. Catalunya es mereix molt més. Catalunya necessita obrir-se pas i recuperar la imatge i la potència perdudes. De portes endins però també de portes en fora.

Avui a la Vall d’Hebron hem vibrat, ens hem il.lusionat. Necessitem tenir fe en el nostre futur. No ens volem resignar ni volem engreixar les legions de catalans allunyats de la cosa pública, dels polítics i de les nostres institucions. El camí serà llarg i ple de dificultats, provocacions i paranys. Però quan un poble es posa a caminar no el poden aturar ni governs mediocres ni sentències judicials. Els milers de patriotes reunits avui a la Vall d’Hebron hem iniciat el camí. Per arribar a bon port caldrà que una gran majoria de catalans siguin protagonistes del canvi. Un canvi de prioritats polítiques, però sobre tot de valors i d’estils.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!