El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

10 de desembre de 2012
General
0 comentaris

Endavant, Barcelona!

L’Ajuntament de Barcelona és, avui per avui, una administració solvent, que gestiona amb rigor els seus recursos i que està en condicions de contribuir decisivament a fer sortir de la crisi la resta del país. El seu govern, a més, amb l’alcalde Trias al capdavant, està plenament compromès amb el procés polític que s’ha obert després del 25-N.”

L’actualitat política de les últimes setmanes a casa nostra ha girat, com no podia ser d’altra manera, al voltant de les eleccions al Parlament de Catalunya del passat 25 de novembre i dels nous escenaris que s’albiren mentre avancen les converses entre CiU i ERC, i que han de desembocar en un nou Govern de la Generalitat, en la lluita per sortir de la crisi i en la preparació de la consulta que ens ha de permetre exercir el Dret a Decidir com a única alternativa a la paràlisi i la decadència a les que ens condemnen els poders centrals de l’estat. Després del parèntesi de la campanya electoral, a l’Ajuntament de Barcelona s’han reactivat les converses entre el govern de l’alcalde Trias i l’oposició, per intentar tirar endavant uns nous pressupostos pel 2013.

L’Ajuntament de Barcelona és, avui per avui, una administració solvent, que gestiona amb rigor els seus recursos i que està en condicions de contribuir decisivament a fer sortir de la crisi la resta del país. El seu govern, a més, amb l’alcalde Trias al capdavant, està plenament compromès amb el procés polític que s’ha obert després del 25-N. Però per continuar generant riquesa i per garantir la cohesió social en uns moments tan difícils com els actuals, necessita aprovar uns nous pressupostos i descartar una pròrroga pressupostària que hipotecaria en gran mesura les grans possibilitats i potencialitats de la ciutat i del seu teixit productiu. L’Ajuntament de Barcelona assolirà el dèficit zero aquest mateix exercici, és de les poques administracions que paga als proveïdors a 30 dies, i fins i tot fa esforços per assumir responsabilitats institucionals que no li pertoquen, degut a la situació d’altres administracions, amb l’objectiu que la capital de Catalunya no deixi de ser una ciutat inclusiva i amb ànima social. I un dels exemples més clars que certifiquen aquesta aposta social del govern de CiU és l’esforç que s’ha fet per garantir la cobertura del 100% de les beques-ajuts de menjador als nens i nenes de totes les escoles de la ciutat.

El govern de l’Ajuntament de Barcelona ha posat sobre la taula un projecte de pressupostos per al 2013 per a la negociació amb els grups polítics. Un pressupost que vol mantenir el rigor pressupostari i l’accent social, tant necessaris en els temps que corren. ICV en primera instància, i posteriorment el PP ja han avançat el seu rebuig frontal a l’oferta de diàleg. Amb la seva negativa han fet passar els seus interessos partidistes per davant dels interessos de la ciutat. Barcelona i el seu ajuntament tenim grans projectes de futur que poden quedar avortats o ajornats sinó s’aprova un nou pressupost per a l’any que ve. Un pressupost que podria comptar amb una capacitat inversora d’entre 350 i 400 milions d’euros cada any fins a finals del mandat. Uns recursos que no solament han de fer possible que la ciutat avanci, sinó que també han de fer una contribució decisiva a la dinamització de les empreses i de l’economia productiva de Barcelona i de tot Catalunya, generant fins a 4.000 llocs de treball. En aquests moments, el PSC es debat entre aquells que volen aprofundir en les converses i ajudar a tirar endavant un nou pressupost, en la línia del que apuntava el regidor socialista Jordi William Carnes en l’article publicat dissabte 8 de desembre a La Vanguardia, i aquells que no estan disposats a assumir les responsabilitats que el moment exigeix a una formació que ha governat la ciutat durant 32 anys i que busca de nou el seu espai, després de diferents i doloroses desfetes electorals. D’altra banda esperem comptar amb el suport dels dos regidors d’Unitat per Barcelona, en la línia de la bona entesa que existeix entre el govern municipal i aquest grup polític.

Barcelona té present i creu en el seu futur. El govern en minoria de la ciutat no és ni feble ni està orfe de lideratge. Vam aconseguir aprovar el Programa d’Actuació Municipal (PAM), el full de ruta del mandat. La ciutat té un alcalde amb prestigi i amb una capacitat de diàleg acreditada durant la seva dilatada trajectòria política. Disposem de nombrosos projectes que estan a la graella de sortida a l’espera del llum verd pressupostari. Tenim una important capacitat financera gràcies a un estalvi brut anual del 15% dels ingressos que ens permet finançar les inversions sense fer dèficit. I les principals agències internacionals de ràting han avalat, un any més, la bona gestió econòmica i financera de l’Ajuntament de Barcelona. Ara cal que, entre tots, siguem capaços d’aprovar un nou pressupost per al 2013, en benefici de la ciutat, i sobre tot, dels barcelonins i barcelonines. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!