El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

15 de novembre de 2012
Sense categoria
1 comentari

Garcia-Margallo, apòstol del neofalangisme tronat

“El Govern espanyol, l’oligarquia política estatal, i una bona part de l’opinió pública i publicada a Madrid estan davant d’un dilema històric. I sembla que han optat per l’opció perdedora” 

 

Que un ministre d’un país europeu i democràtic, sigui del color polític que sigui, s’atreveixi a dir que la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació seria “claramente ilegal, un golpe de estado en términos jurídicos” (sic) demostra que aquest país i el seu govern estan malalts. I la millor resposta, sense dubte, la del President Mas: Prohibir el referèndum seria un cop d’estat democràtic.

En ple segle XXI un ministre espanyol, el d’Assumptes Exteriors i del Partit Popular (PP), acaba de demostrar, perquè n’és un dels seus exponents més visibles a nivell de la projecció internacional de l’estat, que la cultura democràtica dels poders centrals encara té per davant un llarg recorregut per aproximar-se als estàndards europeus i occidentals. El PP -i sovint també el PSOE-, davant de la voluntat pacífica i democràtica d’un poble d’exercir el Dret a Decidir, oposen incomprensió, bloqueig, amenaça, mentida, manipulació, xantatge i ràbia.

El Govern espanyol, l’oligarquia política estatal, i una bona part de l’opinió pública i publicada a Madrid estan davant d’un dilema històric. I sembla que han optat per l’opció perdedora. La de negar la realitat i la de no saber calibrar la força del tsunami democràtic d’un poble que vol autodeterminar-se per no desaparèixer per l’efecte combinat de la crisi econòmica, l’espoli fiscal i el maltracte polític. Espanya i el seu representant Garcia-Margallo no saben ni seduir, ni negociar ni pactar. Catalunya proposa democràcia, diàleg i consens en el marc europeu. I Espanya amenaça amb el Tribunal Constitucional i el foc etern. Catalunya i els catalans volem decidir, primer el 25-N i després exercint el Dret a Decidir, que volem construir estructures d’estat per poder gaudir del progrés i el benestar que ens mereixem i que ens guanyem amb el nostre treball i el nostre esforç. Gràcies ministre Garcia-Margallo, per ensenyar-nos el camí.

 

 (Fotografia. Font: Govern d’Espanya)

  1. En aquesta línia tan galdosa es va expressar en Montilla. Es va quedar descansat dient allò de que convocar referèndums és cosa de dictadors.

    Aquesta gent no sé pas de quin planeta aterren. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!