1tal JORDI GERONÈS

CRÒNIQUES ARTICULADES D'UN TEMPS LÍQUID (Llengua, cultura, política i societat per @jordigerones79)

9 de desembre de 2013
Sense categoria
0 comentaris

BE ERASMUS, MY WERT…

Wert ha hagut de rectificar: no sabem si per no deixar penjats els estudiants que ja havien començat el curs o per no ser penjat directament per les autoritats europees, que ja comencen a ensumar de quin peu calcen els amics espanyols.

El ministre Wert, aquests darrers temps, ha tingut sarau perquè ha volgut suprimir l’aportació del Govern espanyol a les beques Erasmus. Al final, ha hagut de rectificar: no sabem si per no deixar penjats els estudiants que ja havien començat el curs o per no ser penjat directament per les autoritats europees, que ja comencen a ensumar de quin peu calcen els amics espanyols.

 

Hi hauria tres hipòtesis que explicarien aquest estirabot: la primera, que José Ignacio Wert no hagi fet mai un Erasmus i no sàpiga què significa. La segona, que sí que hagi fet un any d’Erasmus, però en tingui una mala experiència perquè no el convidaven a les festes d’estudiants per manca d’empatia i simpatia. La tercera, força realista, és que sí que sap què significa i per això ho retalla tant com pot.

 

Fer Erasmus és veure món. Fer Erasmus és conèixer gent. Fer Erasmus és aprendre llengües. Fer Erasmus és aprendre a viatjar amb no-res. Fer Erasmus ressalta el teu mapa cultural i nacional, t’obre la porta al dels altres i els agermana tots. Ser Erasmus et distancia prou per reconèixer els teus tics i els dels altres, et permet millorar. Ser Erasmus et fa sentir part d’Europa i del món sense renunciar al que ets. Ser Erasmus et fa pensar i et fa més gran. Ser Erasmus et torna més responsable amb tu mateix i amb la col·lectivitat.

 

Jo he tingut la sort de fer Erasmus en una bonica ciutat alemanya, a Tübingen. Allà vaig aprendre que la paraula “Wert” vol dir “valor”. Amb els seus tripijocs, tanmateix, en José Ignacio fa un flac favor al significat del seu cognom i a la ciutadania en general. Perquè, més aviat, el verb alemany que es correspon amb les seves decisions  és “abwerten” (desvaloritzar). Tot al contrari del que representa que tot un senyor ministre hauria de voler de la seva societat.

Publicat a www.elnasdecardedeu.cat i a El NAS (núm. 133)

http://www.elnasdecardedeu.cat/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=28&Itemid=130

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!