Jordi Cots

Sempre molt més lluny

20 de desembre de 2014
0 comentaris

Intervenció de comiat com a regidor al Ple municipal (18/12/2014)

Antecedents

Les persones que em coneixen saben que sóc una persona amb profundes conviccions polítiques a favor de la justícia social i un país tant independent com qualsevol país en el nostre context europeu, ni més ni menys.

Aquestes conviccions em van moure la militància política des de l’adolescència fins l’actualitat. L’activisme polític té moltes facetes i la institucional és només una. Gaire bé he fet tots els papers de l’auca. També a Cardedeu.

Alhora sóc un empleat públic per professió i per convicció: crec en els serveis públics com a elements claus del necessari Estat del benestar, afavorir les polítiques socials i l’equitat.

He procurat abocar aquesta llarga experiència política i professional en la funció de regidor representant tant bé com he sabut el meu partit, ERC,  i el nostre programa, procurant alhora mantenir el rigor, l’exigència i la coherència en les funcions representatives exercides.

Han estat 63 mesos de regidor. Vaig incorporar-me al setembre del 2009 quan no tocava per la renúncia de 2 persones.  I plego 6 mesos abans de finalitzar el mandat

Han estat uns mesos ben intensos i complicats a tots els nivells. A nivell públic entre altres per coincidir de ple amb la profunda crisi econòmica i les seves conseqüències econòmiques i socials.

Alhora també han estat uns mesos excepcionals per coincidir amb el procés de sobirania del nostre país, on he pogut posar el meu gra de sorra com a càrrec electe local, la institució de representació política més propera a la ciutadania

Motivacions de la renúncia

Defenso la limitació de mandats per higiene i salubritat democràtica. Penso que no fa bé ni a la política ni a les institucions que els càrrecs es perpetuïn. Llevat de motius excepcionals amb 2 mandats complerts hi ha més que suficient. Personalment hem trobava al llindar d’aquest límit, tant podria continuar un nou mandat com no fer-ho.

Alhora en el nostra sistema polític de llistes tancades, sempre he considerat que el càrrec electe representa tant als conciutadans que ens han votat, com la formació política a la que representes. I has de mantenir el seu suport per fer correcta i adequadament la funció representativa.

El passat més d’octubre es va evidenciar que no mantenia el suport necessari i convenient, segons el meu parer, per continuar. Per aquest motiu vaig comunicar als assistents a l’assemblea d’ERC Cardedeu que renunciaria a l’acta de regidor una vegada passat el 9N i les seves conseqüències immediates, llevat que es produïssin situacions excepcionals –que  no s’han produït-.

Així doncs al final del Ple ordinari de novembre vaig anunciar la meva renúncia. Casualment just després d’aprovar la moció de fer-nos corresponsables de l’organització del 9N aprovada a proposta d’ERC per unanimitat dels assistents. Aneu a saber si ens tornarem a trobar els 15 regidors que hi votarem als jutjats… (Tot i que el Fiscal General de l’Estat ha presentat avui la seva renuncia per la intromissió del govern estatal entre d’altres per la querella del 9N…).

Agraïments

Als regidors i regidores dels altres grups municipals en aquests dos mandats. Perquè de forma majoritària sovint ens hem pogut entendre en els temes claus de poble i en el respecte a les posicions polítiques de cadascú. Per citar alguns que actualment no són regidors: des de l’Alfred Preñanosa (PP), a Esteve Palaus i Sònia Bartrés (CiU) o els ideològicament més propers com en Carles Roca i Adrià Soler (CUP)

Als empleats municipals, per la seva col·laboració tant quan en el mandat anterior vaig estar a govern com en l’actual a oposició. No sempre és fàcil per un empleat públic la relació amb el polític. I per això sempre he valorat aquells que han mantingut el criteri professional, sense l’afalagament fàcil i interessat. Així vull citar expressament tant el personal de la Àrea de Territori en general, com explícitament els caps d’àrea municipals del mandat anterior -que cap d’ell son actualment a l’ajuntament-: la Núria Martínez, en Miquel Sallés, i en Robert Juvé. Ells saben que no va ser fàcil la gestió del mandat anterior. I a la interventora i secretari actuals, per la seva professionalitat, ja que amb aquesta faciliten la funció política del tots els regidors de la corporació.

A les companyes i companys d’ERC Cardedeu. Per haver confiat amb mi per anar a les llistes en 5a posició l’any 2009. I al 2011 -en un moment molt difícil pel nostre partit per causes tant locals, com d’algun projecte molt conflictiu d’alguna població veïna a tocar al poble, també per causes nivell nacional- em varen demanar que encapçalés la llista de les municipals. Reconec que llavors no ho tenia gens clar. Tant ells -com alguna persona que ja no hi és- em van haver de convèncer. Els agraeixo a tots la confiança dipositada. Haver-me permès representar les sigles històriques, de present i de futur, que són ERC al meu poble d’adopció, Cardedeu.

I finalment agraeixo l’estreta col·laboració dels que vam compartir regidories per ERC: la Teresa Masó i en Miquel Pujadas. Així com el que va ser primer alcalde republicà des dels anys 30, en Quim Om. Perquè sempre hi han estat, a les verdes i a les madures, quan els vents eren favorables, com també quan no ho eren.

Cloenda

Els propers mesos de ben segur que seran excepcionals, tant fins la finalització del mandat com pel nou mandat que s’iniciarà després de les eleccions municipals del maig de 2015.

Una majoria dels ciutadans del país esperem siguin les darreres eleccions municipals abans de constituir-nos en Estat català.

Vull pensar i esperar que les persones que surtin escollides, i els grups polítics que siguin presents, al nou Ajuntament de Cardedeu estaran a l’alçada de les circumstàncies excepcionals com a país, i forjaran una majoria municipal de progrés i compromesa amb la construcció del nou Estat.

Alhora no puc més que desitjar al company Albert Cervera –que representarà a partir del gener ERC a l’Ajuntament de Cardedeu-, molta sort i encerts.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.