Jordi Cots

Sempre molt més lluny

24 d'abril de 2014
0 comentaris

El #9N2014 volem votar i votarem, recolzats pels ajuntaments

El 8 d’abril el Congreso va tornar a rebutjar una demanda del Parlament de Catalunya, en aquest cas de transferir les competències per convocar un referèndum sobre el nostre futur polític. Jordi Turull, Marta Rovira i Joan Herrera ho varen defensar en representació de l’ampli i transversal acord entre CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP al nostre país per fer possible la consulta el proper #9N2014.

Aquest rebuig no fa mes que evidenciar, a ulls de tots i del mon, el divorci existent entre les societats espanyola i catalana. Allà més d’un 80% dels seus representants ho rebutgen. A Catalunya més d’un 80% de la ciutadania volem ser consultats sobre si volem constituir-nos en Estat i si aquest ha de ser independent.

Per això aquest rebuig no ens aturarà. La ciutadania està empenyent els procés. Les entitats com l’ANC estan canalitzant la voluntat i mobilització ciutadanes, com el 2012 amb multitudinària manifestació i el 2013 amb la Via Catalana. I coincidint amb el Tricentenari (1714-2014) el #11Set2014 omplirem la Diagonal i la Gran Via de Barcelona formant una gran “V”, perquè votar és la via i votar és democràcia.

La Generalitat i el Parlament tenen el mandat i la legitimitat necessàries de continuar el procés. A l’empara de normativa pròpia o internacional. Els ajuntaments i el càrrecs electes locals tenim un paper clau: donar suport a les nostres institucions, plantar cara a tots els entrebancs i, donat el cas sense complexos, exercir la sobirania.

A Cardedeu cal superar d’una vegada per totes tant la practica d’amagar el cap sota l’ala com els dubtes i pors a la Delegació del Govern de l’Estat. Apliquem ja, com molts altres ajuntaments, els acords de Ple aprovats fa mesos: la plena adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i pagar ja els tributs municipals a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC). I això només és l’inici.

A ERC ho tenim ben clar. Amb coratge, intel·ligència i sentit d’Estat, ens en sortirem. Volem votar i votarem, recolzats pels ajuntaments.

Com va cloure la Marta Rovira, tot citant Vicent Andrés Estellés: “No podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu”.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.