Jordi Cots

Sempre molt més lluny

14 de desembre de 2014
0 comentaris

A Cardedeu corresponsables del 9N

El Ple municipal del 27 de novembre l’Ajuntament de Cardedeu va aprovar por unanimitat dels càrrecs electes presents (15 de 17, per absència dels 2 del PP), la moció proposada inicialment pel grup municipal d’ERC – Acord Independentista -portada al ple amb caràcter d’urgència amb els grups municipals del CiU, CUP, ICV-EUiA i GpC, i finalment també amb el suport del PSC-, per la qual: “Tots els regidors que votem de la present moció vàrem participar activament en la celebració de la jornada del 9N, i per tant assumim totes les responsabilitats que se’n pugui derivar i admetem que som coautors de les accions que s’imputin al president de la Generalitat i altres membres del Govern derivades de l’organització i execució del citat procés democràtic”.

Com la Carme Forcadell escrivia a algun diari fa pocs dies “Les votacions del 9N han estat un dels fets més excepcionals que hem viscut com a país en els darrers 300 anys, per primera vegada hem desafiat a l’Estat i hem desobeït el Tribunal Constitucional, i ho hem fet de manera conscient, ordenada i organitzada”.

El 9N va ser una jornada històrica, reconeguda aquí i arreu del món: organització de 40.000 voluntaris i participació final de 2.305.290 persones, en un context permanent de prohibicions i amenaces, on la mobilització popular i ciutadana va ser impressionant, desafiant totes les institucions de l’Estat: Govern, Consell d’Estat, Tribunal Constitucionals, etc…

L’Estat espanyol continua instal·lat en l’autisme polític, no volent reconèixer la realitat, i continuant judicialitzant el conflicte polític ja reconegut arreu del món. L’endemà mateix la representant del PP a Catalunya dictava instruccions a la fiscalia perquè actués d’immediat, per tant evidenciant la instrumentalització política de les institucions judicials. Els fiscals del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya varen mostrar el seu desacord en presentar la querella al dictat del PP. Però finalment el 20N (les dates sovint tampoc són neutrals…) la Fiscalia General de l’Estat va ordenar la seva presentació contra el president del país i altres membres del govern, formalitzant-se l’endemà.

Cal per tant donar ple suport a tots els querellats, ja que van actuar representant els ciutadans del país i sota el mandat del Parlament de Catalunya. El mateix divendres els portaveus dels grups parlamentaris pel dret a decidir (CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP) es van autoinculpar.

A Cardedeu era una obligació com a càrrecs electes locals fer pública la declaració de responsabilitat en el 9N, en representació de tots els nostres conciutadans, i en concret els 7.016 que varen participar de forma cívica, democràtica i massiva per decidir el nostre futur polític com a país. Així ho vàrem fer. La setmana següent varen sortir les comunicacions oficials de l’acord pres a la Fiscalia i al Govern del país.

Tindran molta feina si admeten a tràmit les querelles presentades, i tots els que en som responsables,  però no ens aturaran pas. El 9N ha posat de manifest la desconnexió de Catalunya vers l’Estat espanyol. I tot i les dificultats més que evidents, quan se n’adonin ja haurem marxat.

En moments com aquests, i en el context excepcional que estem vivint com a país, reconec que ha estat un orgull representar al ciutadans del meu poble a la institució política més propera a la gent, el seu ajuntament, procurant empènyer des de la base institucional en el procés de sobirania.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.